ÄVÄ: Kiky-tuntien surkea saldo paljastui: työaika kasvoi teollisuudessa 6 minuuttia viikossa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

ÄVÄ: Kiky-tuntien surkea saldo paljastui: työaika kasvoi teollisuudessa 6 minuuttia viikossa

Jan Erola ja Kalle Isokallio ovat Äreät vanhat äijät.

Jan Erola ja Kalle Isokallio ovat Äreät vanhat äijät.

Julkaistu: 22.11.2019 6:30

Äreät vanhat äijät Kalle Isokallio ja Jan Erola keskustelevat muun muassa bensiinin hinnasta ja kiky-tunneista.

Kuuntele uusi jakso alla olevalla soittimella (jos podcast ei käynnisty, paina käynnistysnappulaa uudelleen):

Jakson aiheita tänään:

  1. Onko bensiini liian kallista? Isokallion mielestä bensa on aina hintansa väärti, mutta polttoaineverosta on tullut ikuinen lypsylehmä.

  2. Kiina on nousemassa öljyn jälkeisen maailman energiasuurvallaksi. Se on jo nyt maailman suurin aurinkopaneeleiden ja tuulivoimaloiden valmistaja.

  3. Kiky-tunnit ja todellisuus. Tilastot osoittavat, että kiky lisäsi teollisuudessa työaikaa kuusi minuuttia viikossa. Kannattaako työnantajien pitää niistä kiinni, jos seurauksena ovat laajat lakot?

  4. Ministeri Paatero kertoi uutisissa viikolla 46, että kyllähän yhtiö tottelee, jos ministeri käskee. Viikolla 47 ministeri Paatero totesi, ettei hän voi komentaa Postia, koska se on yhtiö. Mitähän mieltä Paatero on viikolla 48?

  5. Hongkongissa teekkarit valtasivat viikoksi campuksen. Kuusikymmenluvulla Otaniemen teekkarit vaativat eduskuntatalolla 1 000 markan opintorahaa kyltein: ”Tonni käteen. Känni toteen”. Ilon kautta hongkongilaiset.

Äreiden vanhojen äijien kaikki jaksot löydät täältä. Ilta-Sanomien kaikkia podcasteja voit kuunnella täällä. Lisää podcasteja on kuunneltavissa Suplassa.

Tuoreimmat osastosta