Tarkkasilmäinen rajatarkastaja narautti ”klassista tempausta” yrittäneen virolaismiehen – Yli 100 000 euron luksus-BMW jäi merivartioston haaviin - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tarkkasilmäinen rajatarkastaja narautti ”klassista tempausta” yrittäneen virolaismiehen – Yli 100 000 euron luksus-BMW jäi merivartioston haaviin

Rajavartiolaitoksen julkaisema kuva autosta.

Rajavartiolaitoksen julkaisema kuva autosta.

Julkaistu: 21.11. 8:44

Suomenlahden merivartiosto tutkii epäiltyä törkeää kätkemisrikosta.

Rikos paljastui Helsingin Länsisatamassa lokakuussa rajatarkastajan kiinnitettyä huomiota ajoneuvon omistusta osoittaviin asiakirjoihin.

Tutkinnassa epäiltynä on Viron kansalainen, joka kuljetti ajoneuvon Tallinnasta Helsinkiin.

Hän jäi kiinni esiteltyään tarkkasilmäiselle rajatarkastajalle väärennettyä vuokrasopimusta, jolla yritti todistaa hallintaoikeuttaan ajoneuvoon. Rajatarkastajaa ei kuitenkaan sumutettu. Auto löytyi myös kansainvälisesti etsintäkuulutettujen autojen listalta.

Tapauksesta epäilty henkilö on yhä vangittuna.

– Tutkinta kohdistuu rajatarkastuksessa havaittuihin epäselvyyksiin BMW-merkkisen, huomattavan arvokkaan ajoneuvon alkuperässä ja asiakirjoissa. Esitutkinnassa on käynyt ilmi, että tarkoituksena oli kuljettaa Saksasta kavallettu ajoneuvo Suomen kautta Venäjälle myytäväksi, kertoo jutun tutkinnanjohtaja kapteeniluutnantti Jukka Tekokoski.

Tekokosken mukaan varastetun auton salakuljetus on muuten tyypillinen tapaus, mutta tällä kertaa auto oli poikkeuksellisen arvokas. Tekokoski kertoo, että kyseinen auto on tämän vuoden malli ja sen hankintahinta Saksassa noin 100 000 euroa. Suomessa vastaava auto maksaisi noin 140 000 euroa.

– Kyllähän näitä liigoja on Suomenkin rajalla otettu takavuosina kiinni. Näin arvokasta autoa tosin ei tule vastaan hirveän usein, mutta muuten kyse on ihan klassisesta tempauksesta.

Rajavartiolaitos epäilee, että kätkemisrikokseen on osallistunut useita henkilöitä, useasta eri maasta.

Asian esitutkinta jatkuu. Syytteennoston määräpäivä on asetettu joulukuulle.