Jari Aarnion Porvoon-omakotitalo kiinnostaa ostajia – huutokaupassa hinta nousee huimaa vauhtia - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Jari Aarnion Porvoon-omakotitalo kiinnostaa ostajia – huutokaupassa hinta nousee huimaa vauhtia

Helsingin huumepoliisin ex-päällikön omakotitalosta on tehty vuorokauden aikana jo lähes 100 tarjousta.

20.11.2019 18:50

Poliisi on myynyt Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion omakotitaloa verkkohuutokaupassa noin vuorokauden ajan. Yleisön kiinnostus on ollut kovaa, sillä sinä aikana talosta tehdyt tarjoukset ovat nousseet yli 100 000 eurolla. Jutun kirjoitushetkellä korkein tarjous on 261 000 euroa.

Yhteensä talosta oli tehty 98 tarjousta keskiviikkoiltaan mennessä. Moni oli kuitenkin korottanut omaa tarjoustaan, sillä tarjoajia on ollut kaiken kaikkiaan 27.

– Tällä asialla on pitkä historia, joten osasin odottaa, että jonkin verran tulee kiinnostamaan. Ehkä se on lievästi yllättänyt, miten paljon tämä on jo alkuvaiheessa herättänyt kiinnostusta, sanoo rikosylitarkastaja Juha Henttala Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Muun muassa useista törkeistä huumerikoksista tuomitun Aarnion 133 neliön omakotitalo sijaitsee noin 13,5 kilometrin päässä Porvoon keskustasta haja-asutusalueella Epoossa.

Vuonna 2017 valmistuneessa omakotitalossa on kolme avaraa huonetta ja avokeittiö. Talon yläkerran rakentaminen on jäänyt kesken. Pihalla on keskeneräinen saunarakennus sekä 57 neliön talousrakennus.

– Tämä on ollut laajennetun rikoshyödyn kohde silloin aikanaan, kun juttu on ollut esitutkinnassa ja rikosprosessissa. Helsingin hovioikeus on tuominnut talon valtiolle. Siitä syystä poliisi myy tätä, Henttala sanoo.

Talosta voi tehdä tarjouksia 17. joulukuuta asti, joten lopullinen kauppahinta voi nousta vielä moninkertaisesti. Kaupasta saadut tuotot tilitetään valtiolle.

– Valtakunnallisesti poliisilla ei ole ollut paljoa vastaavanlaisia huutokauppoja, Henttala kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?