Nuorisosäätiön toimitusjohtaja: Yleishyödyllisyysaseman perumiseen vaikuttaneet entisen johdon toimet – säätiö aikoo hakea valituslupaa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Nuorisosäätiön toimitusjohtaja: Yleishyödyllisyysaseman perumiseen vaikuttaneet entisen johdon toimet – säätiö aikoo hakea valituslupaa

Nuorisohotelli-asuntolan sisäänkäynti ja Nuorisosäätiön toimitilojen kyltti Herttoniemessä Helsingissä 15. heinäkuuta 2014.

Nuorisohotelli-asuntolan sisäänkäynti ja Nuorisosäätiön toimitilojen kyltti Herttoniemessä Helsingissä 15. heinäkuuta 2014.

Julkaistu: 20.11. 14:05

Säätiö aikoo hakea yleishyödyllisyysasemaa tytäryhtiöilleen.

Nuorisosäätiön toimitusjohtaja Kimmo Pihlman sanoo, että Helsingin hallinto-oikeuden tänään antamalle ratkaisulle aiotaan hakea valituslupaa korkeimmasta hallinto-oikeudesta (KHO). Hallinto-oikeus linjasi, että Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksella (ARA) on oikeus peruuttaa Nuorisosäätiön yleishyödyllisyysasema.

– On valitettavaa, että päätökseen ovat vaikuttaneet säätiön entisen johdon tekemiset, eikä uuden johdon ponnistelulle ole annettu merkitystä, Pihlman sanoo STT:lle.

Hän sanoo, että valituslupahakemuksen lisäksi säätiö aikoo hakea tytäryhtiöilleen yleishyödyllistä asemaa.

– Tytäryhtiöille yleishyödyllisen aseman saaminen takaisi sen, että toiminta jatkuisi ennallaan, erityisesti nykyisten vuokralaisten suhteen.

Hallinto-oikeuden tuomion taustalla on ARA:n vuonna 2018 tekemä peruutuspäätös. ARA katsoi, että Nuorisosäätiön toiminta on ollut merkittävästi yleishyödyllisyyssäännösten ja ARA:n ohjeiden vastaista. Nuorisosäätiö valitti ARA:n päätöksestä hallinto-oikeuteen.

Nuorisosäätiön rahaongelmista ja talousepäselvyyksistä on käynnissä yksi Suomen suurimmista talousrikostutkinnoista. Keskustataustaisen säätiön nykyjohdon mukaan sen entinen johto sai aikaan yli 40 miljoonan tappiot ja lähes tuhosi säätiön.