Janne ”Nacci” Tranberg poisti kasvotatuointeja ennen kiinni jäämistään – avustaja: syynä ei ollut vain pakoilu - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Janne ”Nacci” Tranberg poisti kasvo­tatuointeja ennen kiinni jäämistään – avustaja: syynä ei ollut vain pakoilu

Lokakuun alussa Espanjan Aurinkorannikolla kiinni jäänyt entinen rikollisjengipomo sai liikkua pakoilunsa aikana varsin vapaasti.

Tranbergin kotietsinnässä löytyneitä tavaroita.

20.11.2019 13:51

Suomen etsityimmäksi rikolliseksi nimetty liivijengi Cannonballin entinen johtaja Janne ”Nacci” Tranberg poistatti osan kasvotatuoinneistaan ennen kiinnijäämistään, hänen oikeudenkäyntiavustajansa vahvistaa Ilta-Sanomille.

– Pitää paikkansa, että hän on poistanut joitakin tatuointeja. Toisin kuin julkisuudessa on kerrottu, hän ei poistanut tatuointeja pelkästään viranomaisia pakoillakseen. Poistoon on ollut ihan muitakin syitä, lakimies Heidi Arles väittää.

Tatuointien poistosta kertoi ensimmäisenä Seiska. Lehden mukaan Tranbergin onnistui pakoilla poliisia niinkin pitkään, koska tatuoinnit eivät paljastaneet häntä. Sen tarkemmin oikeudenkäyntiavustaja ei kivuliaan toimenpiteen syitä avaa.

– Miksi nyt ihmiset haluavat poistaa tatuointeja kasvoistaan? Ei kai siihen sen ihmeempiä syitä tarvita, Arles kommentoi.

Arles kävi tapaamassa Tranbergia ennen tämän kiinni jäämistä Esteponassa. Silloin he neuvottelivat veropetossyytekokonaisuuden hoitamisesta. Hänen mukaansa he saivat liikkua julkisilla paikoilla aivan rauhassa.

– Kävimme normaalisti ulkona syömässä. Se oli aivan samanlaista kuin olisi käynyt kenen tahansa vapaana olevan asiakkaan kanssa syömässä.

Espanjan poliisi otti Tranbergin kiinni lokakuun alussa tämän kodin läheisyydestä. Vielä miestä ei ole luovutettu Suomeen, vaikka häntä on etsitty suorittamaan vankeusrangaistusta ja vastaamaan syytteisiin liudasta veropetoksia jo yli kahden vuoden ajan. Lisäksi häntä epäillään törkeästä huumausaine- ja dopingrikoksesta.

– Minulla ei ole tästä uusimmasta rikosepäilystä mitään muuta tietoa kuin se, mitä olen lehdestä lukenut. Kovasti syyttäjät haluavat paljastella asioita lehdissä mutta olen kuullut, että kyseisen asian epäiltyjen puolustajille on määrätty ilmaisukieltoja eli jos he kertoisivat samoja asioita kuin syyttäjä niin se olisi käsitykseni mukaan rangaistava teko. Oikeus ei ole kaikille sama.

Arles keskusteli Tranbergin kanssa puhelimessa viimeksi eilen. Hän on vankilassa, mutta lakimies ei paljasta, missä päin Espanjaa.

– En halua kertoa sitä julkisuuteen, koska lehdissä kirjoitetun perusteella KRP:llä ei ole tietoa, missä vankilassa hän on.

Oikeudenkäyntiavustajan arvion mukaan Tranbergia ei olla ainakaan vähään aikaan luovuttamassa Suomeen.

– Tranberg oli tulossa Suomeen 28.10., ja alv-asiaa olisi käsitelty sen jälkeen. Hänet ehdittiin kuitenkin ottaa kiinni ennen sitä. Jos häntä ei olisi otettu kiinni, nämä kaikki asiat olisivat jo käsitelty.

Ex-rikollisjengipomo on oikeudenkäyntiavustajan mukaan hyvällä mielellä, mutta on tullut kipeäksi.

– Hän on kovin ihmeissään siitä, mitä hän on lukenut Suomen lehdistä liittyen uuteen epäilyyn.

Vankilassa Tranberg on kirjoittanut 100 sivua uutta kirjaa. Toukokuussa julkaistiin MTV Uutisten rikostoimittaja Pekka Lehtisen Tranbergia käsittelevä kirja Wanted Janne Nacci Tranberg – Suomen etsityimmän rikollisen tarina (CrimeTime).

Juttua muokattu 20.11. klo 14:47: Tarkennettu Tranbergin kiinnijäämispaikka.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?