Veikkauksen kassakaapin tyhjentänyt nuorimies tuomittiin – tunnustus ei lieventänyt rangaistusta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Veikkauksen kassakaapin tyhjentänyt nuorimies tuomittiin – tunnustus ei lieventänyt rangaistusta

Törkeästä varkaudesta epäilty mies Itä-Uudenmaan Käräjäoikeudessa Vantaalla 6. marraskuuta 2019.

Törkeästä varkaudesta epäilty mies Itä-Uudenmaan Käräjäoikeudessa Vantaalla 6. marraskuuta 2019.

Julkaistu: 20.11. 13:36

Ehdollisen vankeuden lisäksi miehen maksettavaksi tulee yli 37 000 euron vahingonkorvauksen.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tänään keskiviikkona antamallaan tuomiolla tuominnut Veikkaukselta viime joulukuussa yli 100 000 euroa vieneen miehen 1,5 vuoden ehdolliseen vankeustuomioon. Lisäksi miehen maksettavaksi tulee yli 37 000 euron vahingonkorvaukset, sillä osa miehen viemistä rahoista jäi kateisiin.

Tallinnasta kiinniotetun miehen hallusta löytyi huima määrä muun muassa kuluttajaelektroniikkaa ja pelejä. Mies kertoi poliisin kuulusteluissa käyttäneensä rahaa muun muassa niihin.

Miehen saama vankeustuomio oli syyttäjän vaatimusten mukainen. Oikeus totesi, että vaikka mies ei olisi tunnustanut ja auttanut rikoksen selvittämisessä, se olisi todennäköisesti saatu silti selvitettyä. Toisaalta se tunnusti, että miehen toiminta helpotti esitutkintaa ja tuomioistuinkäsittelyä.

Oikeudessa mies myönsi avustajansa välityksellä syytteen, teonkuvauksen ja korvausvaatimukset oikeaksi. Mies ei itse halunnut tulla kuulluksi asiassa. Oikeudenkäynti sujui muutenkin tältä osin nopeasti, mutta siihen tuli lähes kolmen tunnin tauko Veikkauksen asianajajan vaadittua osan oikeudenkäyntiaineiston salaamista.

Käsittelyn lopputuloksena oikeus linjasi, että oikeudenkäyntiasiakirjoista salataan tietoja muun muassa Veikkauksen rahojen säilytyspaikoista.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä osapuolet voivat halutessaan valittaa siitä hovioikeuteen.