Kuvat: Huippuvaarallinen tilanne Kehä I:llä: 10-tonnisia betoni­elementtejä putosi tielle, yksi auto törmäsi - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kuvat: Huippuvaarallinen tilanne Kehä I:llä: 10-tonnisia betoni­elementtejä putosi tielle, yksi auto törmäsi

Lasti levisi Kehätielle Espoossa.

Lasti levisi Kehätielle Espoossa.

Julkaistu: 18.11.2019 17:55

Ajoneuvoyhdistelmän kuljettajan ammattipätevyys oli vanhentunut.

Kehä I:lle Espoossa levinnyt kuorma ruuhkautti merkittävästi länteen matkalla ollutta liikennettä maanantaina aamupäivällä. Liikennehäiriö saatiin päättymään vasta noin kello puoli kahdentoista aikaan.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tiedotti tapahtumien kulusta illansuussa. Poliisi kertoo häiriön alkaneen kello puoli yhdeksältä, kun nosturin kolmella betonisella vastapainolla lastatun puoliperävaunuyhdistelmän koko kuorma putosi kiinnityksen pettäessä tielle. Vastapainojen kerrotaan painaneen noin 10 tonnia/kappale.

Raskas ajoneuvoyhdistelmä oli matkalla länteen päin, kun sen kuljettaja joutui äkisti jarruttamaan edellä ajavan auton hidastaessa kääntymistä varten. Tällöin betonielementit putosivat tielle Espoon Vallikalliossa vähän ennen Mestarintunnelia.

Ajoneuvoyhdistelmän takana ajanut auto törmäsi tielle pudonneisiin elementteihin.

Yksi auto törmäsi tielle pudonneisiin elementteihin.

Yksi auto törmäsi tielle pudonneisiin elementteihin.

Poliisin mukaan elementit oli sidottu ketjuilla, joista yksi kiinnityskoukku oli jo aiemmin osittain murtunut ja murtumakohta oli ruosteessa.

Ajoneuvoyhdistelmän kuljettajan ammattipätevyys oli vanhentunut. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Myös kuljetusauto kärsi vaurioita elementtien liikkuessa lavetilla osuen myös auton rakenteisiin ennen putoamistaan.

Komisario Ilkka Kantola Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta arvioi, että jos yksikin 10-tonnisista elementeistä olisi pudonnut henkilöauton päälle, olisi seurauksena ollut auton totaalinen murskautuminen.

Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja ammattipätevyyssäännösten rikkomisena.

Tuoreimmat osastosta