Poliisiopiskelijalle kirjallinen varoitus – käyttäytyi oppilaitoksen mukaan seksuaaliväritteisesti naisopiskelijoita kohtaan - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisiopiskelijalle kirjallinen varoitus – käyttäytyi oppilaitoksen mukaan seksuaaliväritteisesti naisopiskelijoita kohtaan

Julkaistu: 18.11.2019 15:03

Poliisiammattikorkeakoulu on antanut kirjallisen varoituksen miesopiskelijalleen.

Miesopiskelija käyttäytyi ammattikorkeakoulun mukaan seksuaaliväritteisellä tavalla naisopiskelijoita kohtaan. Häiritsevästä ja ahdistavasta käytöksestä kertoi kuusi naisopiskelijaa. Opiskelijat ovat ilmoittaneet, etteivät tee rikosilmoitusta.

Naisopiskelijat kokivat käyttäytymisen seksuaalissävytteiseksi ja yliflirttailevaksi, mikä ilmeni naisten mukaan tarpeettomana halailuna ja kosketteluna. Ammattikorkeakoulun kirjallinen varoitus tuli sopimattomasta käytöksestä.

Opettaja sai syytteen

Poliisiammattikorkeakoulussa on selvitetty myös tapausta, jossa koulun opettajana toiminutta ylikonstaapelia vastaan on nostettu syytteitä seksuaalisista hyväksikäytöistä, seksuaalisesta ahdistelusta ja virkavelvollisuuden rikkomisista. Ylikonstaapeli on ollut noin vuoden verran pidätettynä virastaan.

Tapahtuneet teot ajoittuvat vuosiin 2015-2018, syyttäjä Olli Sulkonen kertoo Ilta-Sanomille.

Uhreja on yhteensä seitsemän. Valtaosa heistä on ollut epäiltyjen rikosten tapahtuma-aikaan hieman yli 20-vuotiaita Poliisiammattikorkeakoulun opiskelijoita. Kaikki uhrit ovat naisia.