AKT:n tukitoimet laajenemassa Helsingin seudun bussiliikenteeseen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

AKT:n tukitoimet laajenemassa Helsingin seudun bussiliikenteeseen

Kuvituskuva
Julkaistu: 18.11. 10:49, Päivitetty 18.11. 13:22

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n tukitoimet Posti- ja logistiikka-alan unionin PAUn työtaistelulle laajenevat ensi viikolla Helsingin seudun liikenteeseen (HSL) ja huoltokorjaamoihin, jos PAU:n työnseisaukset jatkuvat.

AKT kertoo tiedotteessaan, että uusien tukitoimien on määrä alkaa ensi viikon maanantaina kolmelta aamulla ja päättyä tiistaina niin ikään kello kolmelta aamulla.

Tukitoimien aikana ne AKT:n jäsenet, jotka ajavat paikallis- ja lähiliikennettä HSL-alueella, pidättäytyvät työstä. Työstä pidättäytyminen koskee myös toimien kohteina olevien yritysten huoltokorjaamoiden työntekijöitä.

Aiemmat toimet pysyvät edelleen voimassa.

Myös Merimies-Unioni ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ovat aloittamassa omat tukitoimensa.

PAM tukee Posti-lakkoa kieltämällä pakettien ja kirjeiden käsittelyn asiamiesposteissa 25.11. alkaen, jos ratkaisua kiistaan ei siihen mennessä saada aikaiseksi.

– Emme vielä tarkalleen tiedä tämän myötätuntotyötaistelun vaikutuksia liikennöintiimme. Siinä on monta liikkuvaa osaa, joita me parhaillaan täällä selvitämme. Ensinnäkin siinä on tietysti se, kuinka monta kuljettajaa kuuluu AKT:hen ja paljonko kuljettajia tulee töihin. Toinen asia on miten paljon saadaan esimerkiksi esimiesten voimin ajettua vuoroja, HSL:n viestinnän asiantuntija Tapio Tolmunen kertoo IS:lle.

– Perustietona on, että mikäli työtaistelu toteutuu, sen vaikutukset liikenteeseen ovat suuret. Tällä hetkellä meillä ei ole sen suurempaa tietoa.