Siilinjärven mystinen Eurojackpot-voittaja löytyi – kertoo nyt Veikkaukselle, miksi ei ehtinyt hakea 1,8 miljoonaa euroa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Siilinjärven mystinen Eurojackpot-voittaja löytyi – kertoo nyt Veikkaukselle, miksi ei ehtinyt hakea 1,8 miljoonaa euroa

Julkaistu: 18.11. 10:46

Mies otti itse Veikkaukseen yhteyttä. Mutta tuntemattomaan numeroon ei tehnyt aiemmin mieli vastata.

Veikkaus tiedotti viime viikolla, että Suomen kaikkien aikojen suurin rahapelipotti, Eurojackpotin 92 miljoonaa euroa, on maksettu yhtä osuutta lukuun ottamatta ulos. Maksamattoman osuuden arvo oli 1,8 miljoonaa euroa.

Veikkauksen viestintäpäällikkö Tomi Auremaan mukaan voittajaa on yritetty tavoittaa useita kertoja viimeisen kuukauden aikana, arviolta viikoittain. Hän ei ole kuitenkaan vastannut yhteydenottoihin. Voittajaa yritettiin lähestyä Auremaan mukaan puhelinsoittojen lisäksi myös perinteisellä kirjepostilla.

Nyt voittaja on löytynyt, Veikkaus kertoo tiedotteessaan.

– Saimme elokuun lopussa heti voitollisen kierroksen jälkeen kyseisen henkilön kiinni puhelimitse, mutta sen jälkeen hänestä ei ollut kuulunut. Melko mystiseksi tämä alkoi mennä, kun yritimme tuloksetta tavoittaa häntä lukuisia kertoja viime viikkojen aikana, Veikkauksen viestintäpäällikkö Tomi Auremaa kertoo Veikkauksen tiedotteessa.

Viikonloppuna voittaja, itäisessä Suomessa asuva mies, kuitenkin otti yhteyttä Veikkaukseen.

– On ollut tässä elämässä nyt kaikenlaista, paljon töihin ja harrastuksiin liittyviä. Kun nyt on kysyntää ollut paljon niin töitä on tehty. Monta kertaa on silti pitänyt soitella ja sopia voiton hakemisesta, mutta ei vaan ole kerennyt, voittaja kertoi Veikkaukselle.

Viime viikon julkisuus asian ympärillä kuitenkin vaikutti siihen, että hän päätti hoitaa asian kuntoon.

– Olen kertonut tästä voitosta vain parille henkilölle. Kun olin reissussa niin olin saanut toiselta heistä viestin, että nyt ne jo sinua otsikoissa etsivät. Ajattelin sitten siinä, että nyt asiat alkavat olla töissä ja harrastuksissa sen verran tasapainossa, että soitetaas sinne teille sitten.

Työnteko on aina ollut tärkeässä roolissa miehen elämässä. 1,8 miljoonaa euroa tulee miehen mukaan varmasti elämää jonkin verran muuttamaan – mutta ei kuitenkaan mullistamaan.

– Vähän varmasti niitä töitä vähennän, mies naurahtaa Veikkauksen mukaan.

Mutta se puhelimeen vastaaminen? Veikkaus yritti viimeisten viikkojen aikana soitella voittajalle useita kertoja, mutta hän ei puheluihin vastannut.

– Harvemmin tulee tuntemattomiin numeroihin vastailtua. Niin paljon kuin lehtimyyjienkin työntekoa arvostan, niin aina ei vaan jaksa niiden kanssa jutella. Sitä kuitenkin haluaa olla kohtelias, kun joku tekee kovin töitä, voittaja kertoo Veikkauksen tiedotteessa.