Itä-Suomen poliisi törmäsi ”ilmaisen viinan liukastamiin ärripurreihin” – ”Miten meni omasta mielestä” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Itä-Suomen poliisi törmäsi ”ilmaisen viinan liukastamiin ärripurreihin” – ”Miten meni omasta mielestä”

Itä-Suomen poliisi otti Facebook-päivityksessä kantaa juhlintaan ”keskellä kiivainta pikkujoulu- ja pöllölintukautta”.

Itä-Suomen poliisi otti Facebook-päivityksessä kantaa juhlintaan ”keskellä kiivainta pikkujoulu- ja pöllölintukautta”.

Julkaistu: 16.11. 18:52

Osa yön juhlijoista päätyi poliisin putkatilojen keltaisille patjoille.

Pikkujoulukansan lisäksi poliisia ovat työllistäneet viime yönä jalkapallomenestyksen huumaamat huuhkajakannattajat. Itä-Suomen poliisi kirjoittaa Facebook-päivityksessä, että kannattajat ”lentelivät enemmän tai vähemmän menestyksekkäästi kohti jatko- tai yöpymispaikkoja”.

– Osalla laskeutuminen epäonnistui siinä määrin, että siipiä lepuuteltiin keltaisilla patjoilla, yleisjohtaja Sami ja tutkinnanjohtaja Kimmo kirjoittavat.

Poliisin kenttäjohtaja oli kirjoittanut yölliseen raporttiin, miten keskellä kiivainta pikkujoulu- ja pöllölintukautta on siististi pukeutuneita, ilmaisen viinan liukastamia ärripurreja liikenteessä.

– Kenttäjohtajan sanoihin on saatu mahtumaan paljon sisältöä, Sami ja Kimmo antavat tunnustusta.

Käsillä on heidän mukaansa kausi, jolloin pieni ryhmä pukuihin ja leninkeihin pukeutuneesta herrasväestä löytää itsensä aamulla poliisin putkatiloista teemalla ”miten meni omasta mielestä”.

Kansankielessä kautta kutsutaan pikkujouluksi.

– On hyvin mahdollista, että tähän vuoden aikaan on liikkeellä yön värivaloissa ja muissa houkutuksissa se kansanosa, joka ei juuri muulloin ravintoloissa vieraile.

Työantajan tarjoamat kiinteät ja erityisesti nestemäiset eväät maistuvat niin hyvin, että kontrolli pettää. Alkoholi antaa joillekin heistä ”pari naksua” lisää itseluottamusta.

Päällekkäisistä juhlan syistä huolimatta vakavilta ihmis- ja kalustotappioilta vältyttiin, Sami ja Kimmo raportoivat.

– Toivomme varpaat ristissä, että käyttäytymisen käsijarru on päällä myös tulevana iltana ja yönä, sillä olemme töissä huomennakin.