Jari Sillanpää käytti rajusti huumeita epäillyn hyväksikäytön aikaan – selitti kesän 2017 lisäkiloja limuilla ja karkeilla - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Jari Sillanpää käytti rajusti huumeita epäillyn hyväksikäytön aikaan – selitti kesän 2017 lisäkiloja limuilla ja karkeilla

Kuvituskuva
Julkaistu: 16.11. 6:55

Hyväksikäytön epäillään tapahtuneen vain kaksi viikkoa ennen laulajan ensimmäistä huumekäryä.

Laulaja Jari Sillanpää käytti rajusti huumeita vuonna 2017, jolloin hänen epäillään syyllistyneen lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämiseen. Tämä käy ilmi hänen aiempien huumerikosjuttujensa esitutkinta- ja oikeudenkäyntimateriaaleista.

Sillanpäätä vastaan on nyt nostettu syytteet uusista rikosepäilyistä Helsingin käräjäoikeudessa. Epäillyn hyväksikäytön tekoaika syytteessä on 30. elokuuta 2017 ja kuvan levittämisen 14. syyskuuta 2017.

Näiden päivämäärien väliin ajoittui Sillanpään ensimmäinen huumekäry. Poliisi pysäytti henkilöautoa kuljettaneen Sillanpään Helsingin keskustassa illalla 12. syyskuuta 2017.

Huumetesti näytti positiivista. Laulaja myönsi polttaneensa metamfetamiinia ennen ajoa. Kuljettajan penkin ja keskikonsolin välistä löytyi 0,3 grammaa erittäin vahvaa kristallimaista metamfetamiinia sekä lasipiippu.

Sillanpään rattikäryn aikaan televisiossa oli juuri alkanut Vain elämää -ohjelman ”All Stars” -kausi. Ohjelmaan oli kerätty yhteen aiempien kausien suosikkiesiintyjiä, joista Sillanpää oli yksi.

Sillanpään oma jakso esitettiin televisiossa huumekohun saattelemana 15. syyskuuta 2017.

Ohjelmassa Sillanpään silmät kostuivat, kun hän tilitti kollegoilleen tunteitaan varsin salaperäisesti.

– Minulla on viime aikoina ollut valtava suru. Se on sisälläni, en tiedä mikä se on, Sillanpää sanoi jaksossa.

Jakso oli nauhoitettu saman vuoden toukokuussa eli ennen epäiltyä lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä.

– Minussa on tapahtumassa jotain, olen aukeamassa tai jotain. Olen tällaisessa välitilassa.

Huumeiden käyttömäärät tulivat ilmi Sillanpään toisessa huumerikosjutussa, jota alettiin tutkia vuonna 2018. Kävi ilmi, että hän oli ostanut vuosien ajan metamfetamiinia hovihankkijaltaan, 51-vuotiaalta mieheltä.

Poliisi taulukoi esitutkintapöytäkirjaan kaikki selville saamansa Sillanpään ostokerrat. Vain elämää -kuvausten jälkeen kesällä ja syksyllä 2017 hän osti taulukon mukaan metamfetamiinia kahdeksan kertaa.

Määrät olivat suuria. Esimerkiksi 22. elokuuta 2017 eli vain viikkoa ennen epäiltyä hyväksikäyttöä Sillanpää osti kymmenen grammaa metamfetamiinia.

”Oliks se se 10? Tavallinen piippu? Vesi ei piippuun? Entäs terävät?” diileri viestitti laulajalle.

”Teräviä on mutta niihin vesi. 10 yes,” Sillanpää vastasi.

Kuvituskuva
Kuvituskuva
Poliisi löysi Jari Sillanpään huumediilerin kännykästä WhatsApp-viestejä, joissa laulaja sopii hänen kanssaan 10 gramman metamfetamiinikaupasta 22. elokuuta 2017.

Poliisi löysi Jari Sillanpään huumediilerin kännykästä WhatsApp-viestejä, joissa laulaja sopii hänen kanssaan 10 gramman metamfetamiinikaupasta 22. elokuuta 2017.

Hovihankkija on tätä nykyä yksi epäillyistä hyväksikäyttövyyhdissä, jossa tutkitaan muun muassa Suomessa kuvattuja lapsivideoita ja niiden levittämistä.

HUS:n hallintoylilääkäri Lasse Lehtonen arvioi IS:lle oikeudenkäynnin aikaan, että kymmenestä grammasta metamfetamiinia saa yli 300 käyttöannosta. A-Klinikka Oy:n avohoitopalveluiden ylilääkäri Markus Partanen puolestaan kertoi, että tyypillinen käyttöannos on tottumattomalle 10–25 milligrammaa ja suurkuluttajalle 50 milligrammaa.

Sillanpää käytti suonensisäistä nesteytystä palautuakseen konserttikuntoon metamfetamiinin käytön ja juhlinnan aiheuttamista rasituksista. Poliisi löysi hänen asunnoltaan natriumkaliumliuosta sisältäneitä nesteytyspusseja.

Rajuna huumekesänä Sillanpään ulkonäössä oli havaittavissa muutos. IS:n haastattelussa 18. elokuuta 2017 hän kertoi menneensä sokkiin nähtyään itsestään kuvia, joissa kertyneet kesäkilot näkyivät.

Myös hänen rönsyilevä käytöksensä kiinnitti huomiota.

IS:n haastattelussa Sillanpää selitti painonsa nousua sokerin syömisellä.

– Aloin juoda viime kesänä limuja ja syödä irtokarkkeja. Limut tulivat alkoholin tilalle.

– Vähensin kolme vuotta sitten alkoholinkäyttöä radikaalisti, sillä join ihan liikaa ja sain migreenioireita saunan ja alkoholin yhdistelmästä. Mutta alkoholinjuonnin lopettamisen jälkeen kehoni alkoi huutaa sokeria.