Jari Sillanpää oikeuteen – syytetään lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Jari Sillanpää oikeuteen – syytetään lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Kuvituskuva
Julkaistu: 15.11. 9:52

Jari Sillanpää joutuu jälleen syytetyn penkille. Sillanpää kiistää syytteet.

Huumekohuissa ryvettynyttä laulajatähti Jari Sillanpäätä vastaan on nostettu uusia rikossyytteitä.

Nyt häntä syytetään lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, joka on epäilyksen mukaan tapahtunut Helsingissä 30.8.2017. Sillanpäätä syytetään myös sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä, joka on epäilyksen mukaan tapahtunut Helsingissä 24.9.2017.

Syyte on nostettu viime kuussa, ja asiaa käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa 26. helmikuuta.

Sillanpää kiistää molemmat syytekohdat.

Sillanpään asianajajan Riitta Leppiniemen mukaan väitetyssä hyväksikäyttösyytteessä ei ole kyse mistään fyysisestä, lapseen kohdistuneesta koskettelusta.

– Hänen ei väitetä koskettaneen, hänen ei väitetä tehneen mitään fyysistä kenellekään nuorelle. Eikä hänen aikanaankaan kenenkään muunkaan väitetä tehneen mitään fyysistä kenellekään nuorelle. Kysymys on muunlaisesta asiasta.

– Sillanpää kiistää syytteen, Leppiniemi toteaa.

Sillanpää ei ole ollut kyseisestä asiasta koskaan pidätettynä, eikä asia liity mihinkään laajaan rikoskokonaisuuteen. Leppiniemen mukaan kyse on yksittäisestä asiasta.

Koska asia käsitellään suurella todennäköisyydellä oikeudessa suljettujen ovien takana, Leppiniemi ei kommentoi kyseistä syytettä tämän enempää.

Toista väitettyä syytekohtaa Sillanpää on kommentoinut itse jo aiemmin julkisuudessa. Sillanpää myönsi loppukesästä 2018 Facebookissa, että poliisi kuulusteli häntä, koska hänen kotoaan takavarikoiduilta laitteilta on poliisin mukaan löytynyt viitteitä laittomasta materiaalista.

Sillanpää kertoi tuolloin, että hänen tietokoneeltaan on saatu palautettua kuvia ja video, joita Sillanpää kiistää koskaan nähneensä.

Tuolloin Sillanpää sanoi, että kuka tahansa hänen juhliinsa osallistuneista olisi voinut käyttää hänen tietokonettaan.

– En ole pitänyt hallussani lasta loukkaavaa kuvamateriaalia, hän kirjoitti.

Leppiniemen mukaan Sillanpää on asiasta yhä samaa mieltä.

– Se laite, jossa olisi ollut viitteitä, että siellä olisi ollut jotain tallennettuna, niin se laite on luovutettu Sillanpäälle takaisin.

– Silloin, kun se laite on Sillanpäältä takavarikoitu, niin siellä ei ole mitään laitonta ollut. Nyt käydään sitä läpi, onko siellä yhtenä päivänä ollut ja mahdollisesti kenen toimesta, Leppiniemi kertoo.

Sillanpään saamista syytteistä uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Sillanpää on tuomittu aiemmin kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen kahdesta huumausainerikoksesta.

Sen lisäksi Sillanpää on tuomittu rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kahdesta liikennerikkomuksesta 50 päiväsakkoon, joka teki hänen tuloillaan 23 790 euroa.