Postilakon umpisolmu saattaa aueta perjantaina – Yle: Palta valmis jatkamaan neuvotteluja nykyisen sopimuksen pohjalta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Postilakon umpisolmu saattaa aueta perjantaina – Yle: Palta valmis jatkamaan neuvotteluja nykyisen sopimuksen pohjalta

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen sekä Palvelualojen työnantajat Palta ry:n toimitusjohtaja Tuomas Aarto jatkoivat TES-neuvotteluja valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan johdolla Helsingissä 13. marraskuuta 2019.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen sekä Palvelualojen työnantajat Palta ry:n toimitusjohtaja Tuomas Aarto jatkoivat TES-neuvotteluja valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan johdolla Helsingissä 13. marraskuuta 2019.

Julkaistu: 14.11.2019 22:33

Postin lakkoa koskevissa neuvotteluissa saavutettiin keskiviikkona toivon pilkahdus.

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan johdolla Postin lakosta neuvottelemaan kokoontuneet työnantajia edustavan Paltan ja työntekijöiden PAU:n edustajat eivät päässeet työehtosopimuksen ehdoista keskiviikkona.

Valtakunnansovittelija Piekkala luonnehti asiaa niin, että ratkaisusta ollaan vielä- kaukana. Hänen mukaansa keskustelun sävy kuitenkin muuttui keskiviikon aikana.

Tilanne saattaa muuttua perjantaina, jolloin neuvotteluja jatketaan.

Ylen A-Talkissa selvisi torstai-iltana, että neuvotteluissa on löydetty pieni positiivisuuden pilkahdus. Palvelualojen Työnantajat Paltan Tuomas Aarto kertoi ohjelmassa, että Palta olisi mahdollisesti valmis luopumaan työehtosopimuksen rakenteen muuttamisesta siten, että Postin tulevaisuutta rakennettaisiin nykyisen sopimuksen pohjalta.

– Meillä on myös valmiuksia tarvittaessa myös sitä kautta edetä, että nykyiset palkat ja palkkarakenteet säilyisivät. Jos tämäntyyppinen lähestymistapa kiinnostaa, niin mielellään jatkamme keskustelua huomenna sovittelussa, Aarto sanoi.

– Tämä oli se askel mikä päästiin eteenpäin, Posti ja logistiikka-alan unioni PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen vahvisti.

Lyhyesti sanottuna lakossa on kyse siitä, että Palta ilmoitti elokuun lopussa siirtävänsä 700 pakettilajittelijaa omistamaansa Posti Palvelut Oy:hyn, jonka takia he siirtyivät Teollisuusliiton työehtosopimuksen piiriin, joka on työnantajalle edullisempi.

Palta haluaa neuvotteluissa myös PAU:n alaisuudessa olevien tuhansien Postin työntekijöiden TES:iä lähemmäs Teollisuusliiton sopimusten tasoa.

PAU:n mukaan Postin tavoitteena on alentaa työntekijöiden palkkoja. Palta perustelee pyrkimyksiään kirjepostin määrän vähentymisellä, Postin kilpailijoiden käyttämistä halvemmista työsopimuksista saamalla edulla sekä joustavuudella.

Tuoreimmat osastosta