Abdirahim ”Husu” Hussein teki rikosilmoituksen Jussi Halla-ahosta – poliisi ei aloita esitutkintaa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Abdirahim ”Husu” Hussein teki rikosilmoituksen Jussi Halla-ahosta – poliisi ei aloita esitutkintaa

Kuvituskuva
Julkaistu: 14.11.2019 16:27, Päivitetty 14.11.2019 16:40

Tutkinnanjohtajan mukaan asiassa ei ole syytä epäillä rikosta.

Helsingin poliisilaitos ei aloita esitutkintaa tapauksessa, jossa kaupunginvaltuutettu Abdirahim ”Husu” Hussein (sd) vaatii kansanedustaja Jussi Halla-aholle (ps) rangaistusta kunnianloukkauksesta. Asiassa ei tutkinnanjohtajan mukaan ole syytä epäillä rikosta, joten esitutkintaa ei aloiteta.

Tapauksessa Abdirahim ”Husu” Hussein oli tehnyt Helsingin poliisilaitokselle rikosilmoituksen, jonka mukaan hän vaatii Jussi Halla-aholle rangaistusta kunnianloukkauksesta.

Husseinin mukaan Halla-aho oli 4. marraskuuta julkaissut pikaviestipalvelu Twitterissä twiitin, jossa Halla-aho oli Husseinin mukaan käyttänyt toiseen taksikuskiin liittyvää raiskausuutista Husseinin halventamiseen ja häpäisemiseen. Hussein ei ole ollut osallinen twiitissä käytettyyn uutiseen.

Tutkinnanjohtaja on arvioinut, että Halla-aho on käyttänyt uutista jyrkkään, mutta asiaperusteiseen ja sarkastiseen arvosteluun.

Tutkinnanjohtajan esittämien perusteluiden mukaan Halla-ahon twiitissä on kyse sellaisen sallitun mielipiteen esittämisestä, joka ei tule kunnianloukkauksena rangaistavaksi. Hussein on helsinkiläinen poliitikko, joka osallistuu ennakkoluulottomasti ja joskus provosoivastikin julkiseen keskusteluun. Husseinin on näin ollen lähtökohtaisesti siedettävä ankaraa ja epäasiallistakin menettelyynsä ja käyttäytymiseensä kohdistuvaa arvostelua.

Tutkinnanjohtajan mukaan Halla-aho on twiitillään osallistunut sellaiseen julkiseen debattiin, jonka Hussein on itse käynnistänyt vaikuttaakseen yleiseen mielipiteenmuodostukseen ulkomaalaistaustaisten henkilöiden kokemasta syrjinnästä.