Titaanien taistelu: Vesa Keskinen lyttää Topi Sukarin Ideaparkin – ”Kuin sata harmaata riisinjyvää” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Titaanien taistelu: Vesa Keskinen lyttää Topi Sukarin Ideaparkin – ”Kuin sata harmaata riisinjyvää”

Vesa Keskinen vertailee Ideaparkia ja kyläkauppaansa.

Vesa Keskinen vertailee Ideaparkia ja kyläkauppaansa.

Julkaistu: 13.11.2019 23:50

Ideaparkin Seinäjoelle torstaina avaava Toivo Sukari piikitteli aiemmin Vesa Keskiselle.

Liikemies Toivo ”Topi” Sukari arvelee kyläkauppias Vesa Keskisen olevan peloissaan, kun Seinäjoella avataan torstaina Suomen kolmas Ideapark. Vesa Keskinen antaa samalla mitalla takaisin. Pohjanmaalla alkaa taistelu asiakkaiden sieluista, tai lähinnä rahoista.

Vesa Keskinen vertailee kauppakeskusta ja kyläkauppaansa.

– Kauppakeskus on kylmä, iso rakennus, josta yritys voi vuokrata tilan. Toivo Sukari avaa torstaina yritysvuokrarakennuksen, jota hän oli myymässä jo ennen avajaispäivää. Niin rakas yritysvuokrarakennus ja Pohjanmaa hänelle ovat, Vesa Keskinen laukoo.

– Keskisen Kyläkauppa on minulle ja henkilökunnalleni kuin koti. Tunnelma on aina kuin kotiin tulisi, vaikka Kyläkauppa onkin Suomen suurin tavaratalo. Se ei ole koskaan kolmen sukupolven aikana ollut myytävänä eikä koskaan tule olemaan, Keskinen sanoo.

Keskinen vertaa kauppakeskuksia ja kyläkauppaa seuraavasti: Kauppakeskukset ovat kuin sata harmaata riisin jyvää. Kyläkauppa on kuin mehevä, kirkkaan punainen metsämansikka, “metsässä kun sijaitsemme”.

– Uskon henkilökuntamme kanssa metsämansikkamme vetovoimaan ja keskitymme sen kehittämiseen.

– Toivotan Toivo Sukarille hänen pyyteettömästä sydämestään tulevia nauruja, kun yrittäjien ja yritysten vuokramiljoonat sujahtavat hänen hallitsemalleen tilille, Keskinen sanoo.

IS:n haastattelussa Toivo Sukari arveli, että Vesa Keskinen ajoitti 52 sentin bensatarjouksensa torstaille, jotta se veisi pois huomiota Ideaparkin avajaisista. Samaa tarkoitusta Sukarin mielestä palvelee “surullisen kuuluisan” maitokannukokoelman (hinta 180 000 euroa) esille asettaminen Tuurin kyläkaupassa. Mutta jotain Sukarilta unohtui.

– Sukari unohti mainita, että torstaina avautuu Suomen suurin ilmainen lasten sisäseikkailupuisto Kyläkaupan Riemu Park, Vesa Keskinen sanoo.