Topi Sukari avaa torstaina Ideaparkin Seinäjoelle, heittää piikin Vesa Keskiselle, joka järjestää bensa-alen samana päivänä: ”Vesa taitaa olla todella huolissaan...” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Topi Sukari avaa torstaina Ideaparkin Seinäjoelle, heittää piikin Vesa Keskiselle, joka järjestää bensa-alen samana päivänä: ”Vesa taitaa olla todella huolissaan...”

Topi Sukari (vas.) ei myönnä olevansa huolissaan kilpailutilanteesta Vesa Keskisen omistaman Tuurin kyläkaupan kanssa.

Julkaistu: 13.11.2019 20:21

Sukari kertoo, ettei ole huolissaan kilpailutilanteesta.

Kahden ison voimainmittelö käynnistyy huomenna torstaina, kun liikemies Toivo ”Topi” Sukarin rakennuttama jättimäinen kauppakeskus Ideapark aukeaa houkuttelemaan kansaa kaupantekoon Vesa Keskisen Tuurin kyläkaupalta. Sukari on pannut merkille Keskisen torstaille järjestämät tempaukset.

– Keskinen on lähtenyt haastamaan heti Ideaparkin avajaispäivänä. Vesa taitaa olla todella huolissaan, kun pitää ottaa heti tuollaiset aseet käyttöön, Topi Sukari hymähtää.

– Vesa myy halpaa bensaa ja laittaa surullisen kuuluisat maitokannut esille näyttelyyn. Onpas sattuma, että molemmat tapahtuvat juuri huomenna, Sukari heittää.

Kokenut liikemies arvelee, että huomiota yritetään saada pois Ideaparkin avajaisista.

– Eihän se mikään sattuma ole. Vesa on tainnut tosissaan hermostua Ideaparkista. Ja onhan huoleen syytäkin, koska Ideapark on Pohjanmaan ylivoimaisesti suurin kauppakeskus, Sukari muistuttaa.

Hän ei myönnä olevansa huolissaan kilpailutilanteesta Tuurin kyläkaupan kanssa.

– Hyvähän se on, että Vesa myy halpaa bensaa, jotta kaikki pääsevät varmasti ajelemaan Ideaparkiin. Niillä bensoilla ajellaan meille, Sukari lohkaisee.

Hän uskoo, että koko Pohjanmaa on liikkeellä torstaista lähtien viikonlopun ajan.

– Terve kilpailu ei haittaa. En aio provosoitua Keskisen tempauksista, liikemies vakuuttaa.

– Pohjanmaalla on niin paljon lakeutta, että kyllä meidän pitäisi kaikkien mahtua tänne, vaikka markkinaosuuksista taistellaankin tosissaan.

Seinäjoen Ideaparkin avautuminen on Sukarille niin merkittävä asia, etteivät Keskisen tempaukset pysty tärvelemään juhlatunnelmaa.

– Torstai kuuluu ehdottomasti elämäni suuriin päiviin, koska tämä on ollut niin vaikea projekti. Ja elämäni suurin riskinotto, Sukari paljastaa.

Hän uskoo liikuttuvansa torstaiaamun avajaisissa.

– Varmaan voi tulla kyyneleet silmiin. Takana on niin monta valvottua yötä ja tuskanpaikkaa. Olen jo nyt onnenhuumassa, koska tästä tuli huikea onnistuminen.

Monta kertaa näytti siltä kuin kolmas Ideapark ei koskaan toteutuisi.

– Oli enemmän kuin yksi kerta, jolloin meinasin lyödä hanskat tiskiin. Nyt tuntuu kuin olisin voittanut olympiamitalin, Sukari sanoo.

Ideaparkin rakennustyöt alkoivat kesäkuussa 2018.

– En tiedä yhtään näin isoa kauppakeskusta, joka olisi rakennettu alle kahdessa vuodessa. Tämä oli sadanmiljoonan hanke, joka tulee työllistämään ison joukon ihmisiä.

Sukari palasi häämatkalta Suomeen myöhään tiistai-iltana. Keskiviikkona hän ajeli Nadja-vaimonsa kanssa Seinäjoelle, jossa vietetään illan mittaan kutsuvierastilaisuutta. Torstaina Sukari pitää Ideaparkissa puheen, jonka jälkeen tasan klo 10 leikataan nauha ja asiakkaat pääsevät sisään kauppakeskuksen yli sataan liikkeeseen.

– Pohjanmaalla ei voi tehdä pientä, siksi piti tehdä näin iso, Sukari perustelee.