Maailman parhaaksi valittu ruokakauppias vastaa huhuihin perheväkivallasta: ”Tein elämäni suurimman virheen” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Maailman parhaaksi valittu ruokakauppias vastaa huhuihin perheväkivallasta: ”Tein elämäni suurimman virheen”

Järvenpään K-Citymarketin kauppias Markku Hautala myöntää muun muassa lyöneensä riidan päätteeksi silloista vaimoaan 2000-luvun alussa.

Kauppias Markku Hautala kertoi Facebookissa pahoinpitelytuomiostaan.­

13.11.2019 10:57 | Päivitetty 13.11.2019 20:12

Hiljattain maailman parhaaksi ruokakaupaksi palkitun Järvenpään K-Citymarketin kauppias Markku Hautala myöntää Facebook-julkaisussaan pahoinpidelleensä vaimoaan entisessä avioliitossaan.

Hautala kertoo haluavansa vastata hänestä liikkuviin huhuihin.

– 2000-luvun alkupuolella tein elämäni suurimman virheen, kun käyttäydyin väkivaltaisesti silloisessa avioliitossani ja muun muassa löin silloista vaimoani riidan päätteeksi. Tämä silloinen käytökseni on asia, jonka ajatteleminen on edelleen vaikeaa ja jota tulen katumaan syvästi lopun elämääni, Hautala kirjoittaa Facebookissa.

– Sain väkivaltaisesta teosta ansaitusti tuomion vuonna 2008, jonka olen kärsinyt.

IS tavoitti Hautalan kommentoimaan asiaa puhelimitse.

– Olen kuullut, että tästä on pyörinyt kaikenlaisia huhuja ruokakauppamme voiton takia. Minun ei ollut tarkoitus salata asiaa, mutta toivoin, että perhe ja lapset jätetään rauhaan ja heillä olisi mahdollisuus elää rauhallinen elämä, hän kertoo IS:lle.

– Olen yleensä ollut avoin kaikesta, mitä teen. Niin ollaan avoin nyt tästäkin, kun se on jo tullut esiin.

Hautala kertoo saaneensa pahoinpitelystä ehdollisen tuomion.

– Olen hirveän pahoillani. Tämä oli elämäni suurin virhe. Tämä on asia, jota joudun kantamaan koko elämän mukanani.

Hautala kertoo olevansa tilanteesta pahoillaan myös Järvenpään K-Citymarketin henkilökunnalle.

– Olisin toivonut, että he olisivat saaneet enemmän nauttia tästä ainutlaatuisesta teosta, minkä he ovat tehneet. Entinen elämäni varjostaa nyt heidän iloaan ja saavutustaan.

IS tarkisti Hautalan saaman tuomion, josta kävi ilmi, että hän pahoinpiteli ex-vaimonsa kahdesti, Budapestissa vuonna 2006 ja Järvenpäässä vuonna 2007. Jälkimmäisen pahoinpitelyn seurauksena ex-vaimon käsi murtui ja hän sai mm. aivotärähdyksen.

Hautala tuomittiin kahdesta pahoinpitelystä 60 päivän ehdolliseen vankeuteen, minkä lisäksi hän joutui maksamaan naiselle 3134,35 euron korvaukset.

Lopuksi Hautala kertoo koripalloviittauksella ”nostavansa kättä pystyyn” ja myöntävän syyllisyytensä.

– Virheen olen tehnyt, tunnustan. Ei mitään selittämistä.

K-Citymarket Järvenpää voitti IGD Store of the Year 2019 -palkinnon viime keskiviikkona. Palkinto jaettiin Lontoossa. Hautalan lempinimeksi on muodostunut ”sushikeisari” hänen kauppaansa perustaman suursuosioon nousseen sushitiskin mukaan.

Juttua päivitetty klo 18.33 lisätiedoilla pahoinpitelytuomiosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?