Paketti­auton kuljettaja kaahasi Turun­väylällä – Autosta löytynyt laite korotti sakko­summaa puolella - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Paketti­auton kuljettaja kaahasi Turun­väylällä – Autosta löytynyt laite korotti sakko­summaa puolella

Kuvituskuva
Julkaistu: 12.11. 19:14

Jo pelkästä tutkanpaljastimen hallussapidosta napsahtaa sakko.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos kertoo Facebook-sivuillaan tapauksesta, jossa reilua ylinopeutta ajaneen miehen saama sakkosumma kasvoi useilla satasilla autosta löytyneen laitteen vuoksi.

Poliisin mukaan lohjalaismies kuljetti Vihdissä Turunväylällä pakettiautoa 130 kilometrin tuntinopeutta rajoituksen ollessa 100 kilometriä tunnissa.

Poliisin partio pysäytti auton ja takavarikoi samalla kuljettajan käyttämän tutkanpaljastimen. Ilman paljastimen käyttöä sakko olisi ollut poliisin mukaan 952 euroa, mutta paljastimen kanssa maksettavaa kertyi 1 465 euron verran.

Lain mukaan laitteita, joiden tarkoituksena on paljastaa poliisin liikennevalvonnassa käyttämät tutkat, ei saa myydä, käyttää tai edes pitää ajoneuvoissa. Jo sen pelkkä hallussapito on kiellettyä ja sakolla rangaistavaa.

Useimmiten tutkanpaljastimia löytyy Suomessa rajatarkastusten yhteydessä, mutta poliisin on mahdollista havaita ne myös liikenteessä.

Alla olevalla videolla näkyy, kuinka Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen takavarikoima tutkanpaljastin reagoi poliisin tutkan säteilyyn.