Alavuden kohukannut koko kansan nähtäville Tuuriin - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Alavuden kohukannut koko kansan nähtäville Tuuriin

Tuurissa asuva eläkeläinen Kauko Välimäki oli vuosien varrella hankkinut peräti 1250:n maitokannun kokoelman.

Tuurissa asuva eläkeläinen Kauko Välimäki oli vuosien varrella hankkinut peräti 1250:n maitokannun kokoelman.

Julkaistu: 12.11. 18:20

Rahapulassa kärvistelevä Alavuden kaupunki osti 180 000 eurolla kokoelman maitokannuja. Kannut pääsevät nyt koko kansan ihmeteltäviksi Tuurin kyläkauppaan.

Tuurissa asuva eläkeläinen Kauko Välimäki oli vuosien varrella hankkinut peräti 1 250:n maitokannun kokoelman. Hän lahjoitti aarteistaan 20 kappaletta Alavuden kaupungille ja myi loput 1 230. Hinta oli 180 000 euroa.

Hankintaa on arvosteltu. Alavuden kaupunki kun on säästökuurilla, kaikesta tingitään. Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki on pitänyt kannukauppaa edullisena hankintana. Toinen huutokauppaguru eli Wenzel Hagelstam puolestaan on pitänyt 180 000 euron hintaa liian kovana.

Keräilijän kannut ovat tätä nykyä kolmessa paikassa. Kyläkauppias Vesa Keskinen kertoo, että Alavuden kaupunginjohtaja Pekka Ala-Mäenpää ehdotti, että kannut voitaisiin sijoittaa yhteen paikkaan, ja se olisi Tuurin kyläkauppa. Vesa Keskisellä ei ollut mitään ideaa vastaan.

– Nyt kannut saavat yhden kodin Tuurin kyläkaupasta. Siellä ne ovat ensimmäisen kerran nähtävillä torstaina 14. marraskuuta, Vesa Keskinen sanoo.