Taksi Helsinki vahvistaa HS:lle: Osassa takseista tallennetaan asiakkaiden keskusteluja - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Taksi Helsinki vahvistaa HS:lle: Osassa takseista tallennetaan asiakkaiden keskusteluja

Taksitolppa kuvituskuvassa.

Taksitolppa kuvituskuvassa.

Julkaistu: 12.11. 12:07

”Husu” Husseinin mukaan häneen taksissa kohdistuneet solvaukset on helppo todentaa, sillä takseissa käydyt keskustelut tallennetaan.

Valehtelusta kiinni jäänyt ja sen myöntänyt Helsingin kaupunginvaltuutettu ja osa-aikainen taksinkuljettaja Abdirahim ”Husu” Hussein (sd) kertoi Facebookissa, että taksien järjestelmät tallentavat taksissa käydyt keskustelut

Hussein kertoo tehneensä useita rikosilmoituksia häneen kohdistuneista rasistisista solvauksista. Husseinin mukaan rikos on helppo todistaa.

– Tällaiset asiat ovat helposti todennettavissa, sillä taksien järjestelmät tallentavat keskustelut, Hussein kirjoittaa Facebook-julkaisussaan.

Taksi Helsingin toimitusjohtaja Jari Kantonen myöntää Helsingin Sanomille, että väite pitää osittain paikkansa. Hänen mukaansa kaikissa Taksi Helsingin takseissa on tallentavat kamerat turvallisuuden takaamiseksi. Kuitenkin vain uusimmissa takseissa kamerat nauhoittavat kuvan lisäksi myös ääntä.

Kantosen mukaan ei ole tiedossa, millainen kamerajärjestelmä Husseinin ajamassa autossa on ollut. Hän sanoo, että tallenteet puretaan vain viranomaisen pyynnöstä ja kuljettajat allekirjoittavat vaitiolosopimuksen.

– Kamerat ovat ryöstöjen ja väkivaltatapausten ennaltaehkäisemiseksi. Ne eivät ole sitä varten, että tällaisia väitteitä ruvettaisiin tutkimaan, Kantonen toteaa HS:lle.