Veikkaus ihmeissään: Mihin katosi yksi Siilinjärven Eurojackpot-miljonääreistä? – ”Alkaa muodostua mysteeriksi” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Veikkaus ihmeissään: Mihin katosi yksi Siilinjärven Eurojackpot-miljonääreistä? – ”Alkaa muodostua mysteeriksi”

Julkaistu: 12.11. 10:37, Päivitetty 12.11. 11:49

Voittajaa on yritetty tavoittaa puhelimen lisäksi myös perinteisellä kirjepostilla.

Yksi osuus Siilinjärven historiallisen suuresta Eurojackpot-voitosta on lunastamatta, tiedottaa Veikkaus. Elokuussa K-Supermarket Herkkupadassa pelattu 50 henkilön porukkakuponki toi Siilinjärvelle 50 uutta lottomiljonääriä, joista jokainen kuittasi itselleen 1,8 miljoonan euron osuuden.

Yksi lunastamaton osuus hämmästyttää myös Veikkausta. Viestintäpäällikkö Tomi Auremaan mukaan kyseinen voittaja on tavoitettu tuoreeltaan, ja hänelle on kerrottu voitonmaksuun liittyvistä yksityiskohdista.

– Kieltämättä tämä yhden osuuden kohtalo alkaa muodostua meillekin mysteeriksi, Auremaa toteaa tiedotteessa.

Auremaa luonnehtii ensimmäistä puhelua voittajan kanssa normaaliksi, verraten muihin vastaaviin puheluihin.

– Miten nyt ihminen reagoi, joka tuollaisen summan rahaa voittaa. Mutta kyllä hän ihan ymmärryksessä on ollut tämän asian kanssa, Auremaa kertoo IS:lle.

Auremaan mukaan voittajaa on yritetty tavoittaa useita kertoja viimeisen kuukauden aikana, arviolta viikoittain. Hän ei ole kuitenkaan vastannut yhteydenottoihin. Voittajaa on Auremaan mukaan yritetty lähestyä puhelinsoittojen lisäksi myös perinteisellä kirjepostilla.

– Voitto vanhenee vuodessa arvontapäivästä laskien, joten onhan tässä toki vielä aikaa. Silti tämä nostaa esiin kysymysmerkkejä, Auremaa sanoo.

Auremaan mukaan Veikkaukselle on tärkeää, että voitetut rahat saadaan luovutettua eteenpäin. Siksi he ovat yrittäneet aktiivisesti tavoitella voittajaa.

– Mehän emme tiedä, miksi häntä ei ole tavoitettu, enkä halua sitä lähteä spekuloimaan. Meille on tärkeää, että ihminen, joka meidän pelejämme pelaa ja voittaa saa rahat, jotka hänelle kuuluu, Auremaa sanoo.

Voitto pitää lunastaa henkilökohtaisesti Veikkauksen pääkonttorilta Helsingin Pohjois-Haagasta. Samalla voittajalle tarjotaan kakkukahvit juhlan kunniaksi.

– Voittokahvit laitetaan porisemaan, kunhan voittaja tänne ilmestyy. Kannattaa kuitenkin olla ainakin päivää ennen saapumista yhteydessä asiakaspalveluumme, että saadaan kakkukin leivottua juhlan kunniaksi, Auremaa kertoo.

IS tavoitti pari kyseisessä arvonnassa rikastunutta siilinjärveläistä, jotka kertoivat, etteivät ole kuulleet lunastamatta jääneestä voitosta. He eivät kertomansa mukaan ole juurikaan pitäneet yhteyttä toisiin voittajiin.

– Tiedän ehkä viisi voittajaa nimeltä ja yksi on minun vanha ystäväni, jonka kanssa olemme pitäneet yhteyttä ja haimme voitonkin Helsingistä yhdessä. Ei ole mitään miljonääririnkiä olemassa, yksi voittajista kertoo.

Voittajat kertoivat olleensa arvonnan jälkeen itse yhteydessä Veikkaukseen noin parin viikon kuluessa. Puhelimessa he olivat todentaneet oman henkilöllisyytensä ja sopineet Veikkauksen kanssa ajankohdasta, jolloin tulevat voittonsa Helsingistä lunastamaan.