Karkkilalaismiehen työmatka sai pelottavan käänteen – auto ajoi päin Porintiellä: ”Se syöksyi päälle niin äkkiä” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Karkkilalaismiehen työmatka sai pelottavan käänteen – auto ajoi päin Porintiellä: ”Se syöksyi päälle niin äkkiä”

Kuvituskuva
Julkaistu: 12.11. 8:06

Mies kertoo Ilta-Sanomille, että toisen auton kuljettaja jatkoi tilanteen jälkeen matkaansa pois paikalta.

Työmatkalla ollut karkkilalaismies joutui viime viikon torstaina varhain aamulla tiukkaan tilanteeseen Porintiellä. Tilanne käynnistyi, kun hän huomasi vastaantulevan auton Vihdin kirkonkylän tienoilla.

Mies kertoo ajaneensa normaalisti 80 kilometrin tuntinopeusrajoituksen mukaisesti. Niin näytti tekevän myös vastaantulevan auton kuljettaja. Yhtäkkiä toisen auton kuljettaja kuitenkin käänsi autonsa suoraan vastaantulevien kaistalle. Miehen mukaan välimatkaa oli vain noin 50 metriä.

– Se tuli kovaa ja suoraan kohti. Jouduin väistämään melkein ojaan asti. Se vei peilin mennessään ja jatkoi matkaansa, mies sanoo.

Kuvituskuva

Hän kertoo soittaneensa heti tapahtuman jälkeen poliisille ja jääneensä paikalle odottamaan partion saapumista. Auton tuntomerkkejä hän ei pysty kertomaan.

– Se syöksyi päälle niin äkkiä, että en ehtinyt nähdä kuin kirkkaat valot vain. Merkistä tai väristä ei ole käsitystä.

Miestä ärsyttää se, että vastaantulevien kaistaa ajanut kuljettaja pakeni paikalta. Hänen mukaansa tilanteessa olisi voinut käydä todella pahasti.

– Hän ei ota tästä minkäänlaista vastuuta. Vaikka hän olisikin nukahtanut rattiin, niin olisi voinut jäädä paikalle tarkistamaan, että kaikki on ok, mies ihmettelee.

Kuvituskuva

Rikoskomisario Kimmo Halme Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta vahvistaa, että poliisille on kirjattu rikosilmoitus kuvatunlaisesta tilanteesta.

Ilmoittaja kertoi poliisille, että toinen auto oli törmännyt hänen henkilöautonsa kylkeen varhain torstaiaamuna Vihdissä.

– Ilmoittaja kertoi ajaneensa Karkkilan suunnasta Helsingin suuntaan, kun vastaan tullut henkilöauto oli ajautunut hänen kaistalleen pakottaen väistämään aivan ojan reunan kautta. Väistöyrityksestä huolimatta toinen ajoneuvo oli osunut ilmoittajan auton kylkeen rikkoen peilin, Halme avaa poliisille tehdyn ilmoituksen sisältöä.

Ilmoittajan poliisille kertoman mukaan toisen auton kuljettaja oli häipynyt tilanteen jälkeen paikalta.

Halme sanoo, että asiaa tutkitaan tässä vaiheessa liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Halme ei ota tarkemmin kantaa tapahtumien kulkuun. Tutkinnan alkuvaiheessa poliisin tiedot tapahtuneesta nojaavat pitkälti ilmoittajan kertomaan, sillä toisen auton kuljettajaa ei ole ainakaan toistaiseksi selvitetty tai tavoitettu.