”Husu” Hussein narahti valehtelusta – Taksi Helsinki harkitsee jatkotoimia: ”Kyllä tästä sen verran negatiivista julkisuutta on tullut” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

”Husu” Hussein narahti valehtelusta – Taksi Helsinki harkitsee jatkotoimia: ”Kyllä tästä sen verran negatiivista julkisuutta on tullut”

Taksi Helsingin laatuelin käsittelee Abdirahim ”Husu” Husseinin tapauksen viikon sisällä. Yhtiön toimitusjohtaja paheksuu Husseinin käytöstä.

Taksi Helsingin toimitusjohtaja kommentoi Abdirahim ”Husu” Husseinin valehtelua.

12.11.2019 7:21

Osa-aikaisena taksinkuljettajana työskentelevä helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Abdirahim ”Husu” Hussein myönsi maanantaina valehdelleensa, kun hän kertoi Twitterissä heittäneensä rasistisesti käyttäytyneen asiakkaan ulos taksistaan.

Taksi Helsinki kertoi IS:lle myöhemmin, että auton lokitiedot olivat paljastaneet, ettei näin ollut tapahtunut.

Hussein erotettiin maanantaina Sdp:n valtuustoryhmästä tapauksen vuoksi.

Taksi Helsingin toimitusjohtaja sanoo taksijupakan jättäneen jälkeensä huonon maun.

– Eihän tällaista episodia tietenkään hyvällä katsota. Haluamme, että kuljettajamme ei tällaiseen sortuisi. Kun hän antaa tällaisia tietoja ja sitten selviää, ettei niin olekaan tapahtunut, niin kyllä se huonon maun ja valon jättää. Se ei poissulje yhtään sitä, kuinka paheksuttavaa rasistinen puhe kuljettajille on. Tiedämme, että sitä tapahtuu, mutta eivät ne asiat tällä tavalla parane, toimitusjohtaja Jari Kantonen sanoo.

Hussein on pyytänyt valehteluaan anteeksi sekä Twitterissä että Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Hän pyysi vihdoin anteeksi tätä. Onhan tämä aika raskas episodi. Paheksumme tällaista toimintaa. Tosi valitettavaa, Kantonen jatkaa.

Taksi Helsinki on pyytänyt Husseinilta jo aiemmin selvitystä tapahtumista. Hän on antanut niistä kirjallisen selvityksen.

– Olemme taksiyhtiönä ja taksinvälitysyhtiönä saaneet aika paljon lokaa tässä asiassa. Laatuelimemme käsittelee tämän tapauksen viikon sisällä.

Vaikuttaako tämä hänen töidensä jatkumiseen?

– Katsotaan. En rupeaisi ennakoimaan. Se käsitellään ainakin. Yrittäjät ovat meillä palvelusopimuksella, emmekä ole heidän työnantajiansa. He ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jossa he sitoutuvat tietyntyyppiseen toimintaan. Haluan katsoa ja tutkia, miten tämä korreloi sen palvelusopimuksen kanssa, joka kuljettajien ja yhtiön välillä on. Kyllä tästä sen verran negatiivista julkisuutta Taksi Helsingille on tullut.

Toimitusjohtajan mukaan taksitarkastajat ovat keskustelleet Husseinin kanssa, mutta hän ei ole itse keskustellut hänen kanssaan.

Onko hän valehdellut myös työnantajalleen?

– En osaa sitä sanoa, mutta ainakin hän jätti meille kertomatta. Asia löysi oikean tolansa vasta hirveiden selvittelyjen jälkeen. Sanotaan näin, että koko viikko meni selvitellessä.

– Tällaista tapausta ei ole ollutkaan. Hänen kertomansa ajankohdat eivät täsmänneet ajonvälitysjärjestelmän tietoihin, ja siitä vyyhti lähti purkautumaan. Se mitä hän on kertonut julkisuudessa, ei pitänyt paikkansa.

Tuleeko hänelle tästä jotain seuraamuksia?

– Olen saattanut asian laatuelimemme käsiteltäväksi, koska katson, että se on syytä käsitellä ja se saattaa johtaa seuraamuksiin. Suhtaudumme siihen erittäin vakavasti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?