Sdp erotti Abdirahim ”Husu” Husseinin valtuustoryhmästä määräajaksi

Eveliina Heinäluoma kertoo Twitterissä, että Hussein päätettiin erottaa valehtelun ja luottamuspulan vuoksi.

Abdirahim ”Husu” Hussein on päätetty erottaa puolueen valtuustoryhmästä määräajaksi.

11.11.2019 21:27

Sdp:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma kertoo Twitterissä, että taksijupakassa valehtelusta kiinni jäänyt Helsingin kaupunginvaltuutettu Abdirahim ”Husu” Hussein on päätetty erottaa puolueen valtuustoryhmästä.

– Asian vakavuuden vuoksi ryhmämme päätti kokoontua jo tänään illalla käsittelemään valtuutettu Husu Husseinin toimintaa. Ryhmä kuuli Husseinia ja keskusteli tilanteesta. Ryhmämme on päättänyt erottaa Husu Husseinin SDP:n valtuustoryhmästä ensi vuoden kesäkuun loppuun saakka, Heinäluoma kirjoittaa Twitterissä.

– Syynä valehtelu ja siitä johtuva luottamuspula. Ryhmä edellyttää jokaiselta valtuutetulta rehellisyyttä ja valtuutetun tehtävän edellyttämää arvokasta toimintaa. On selvää että myös Husun on jatkossa toimittava näin jotta hänellä enää olisi mahdollisuus toimia ryhmän jäsenenä, Heinäluoman Twitter-kirjoitus jatkuu.

Osa-aikaisena taksikuskina työskentelevä Hussein myönsi maanantaina valehdelleensa taksiyön tapahtumista. Taksi Helsinki kertoi niin ikään, ettei Husseinin kertomus heidän selvityksensä mukaan pitänyt paikkaansa.

–  En kokenut siinä hetkessä valehtelevani, vaan olin vihainen, kun kirjoitin sitä, Hussein selitti asiaa IS:lle.

Alunperin Hussein kertoi Twitterissä jättäneensä asiakkaan kyydistä kesken ajon sen jälkeen, kun tämä oli solvannut häntä rasistisesti. Sittemmin on selvinnyt, ettei hänen kertomansa tarina pitänyt paikkaansa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?