Suomalaisten käytös löi ällikällä saksalaismepin, joka joutui pulaan VR:n junamatkalla: ”Jos joku sanoo suomalaisia kylmiksi ja etäisiksi...” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Suomalaisten käytös löi ällikällä saksalaismepin, joka joutui pulaan VR:n junamatkalla: ”Jos joku sanoo suomalaisia kylmiksi ja etäisiksi...”

Vihreä meppi Terry Reintke kiittää kaikkia ystävällisiä ääniä puhelimessa.

Vihreä meppi Terry Reintke kiittää kaikkia ystävällisiä ääniä puhelimessa.

Julkaistu: 11.11. 9:32

Unohtuneen repun jäljitys kirvoitti euroedustaja Terry Reintken ylistämään suomalaisten lämpöä ja välittämistä.

Suomi ja suomalaiset saivat viikonloppuna kosolti kiitosta Twitterissä, kiitos väsyneen ja hajamielisen saksalaismepin reppuineen.

Suomessa vieraillut Euroopan parlamentin jäsen Terry Reintke matkusti Tampereelle ja unohti reppunsa junaan. Repussa oli euroedustajan lompakko, tietokone ja lääkkeet.

Oli perjantai ja toimistoaika oli päättymässä pian.

Reintke soitti löytötavarapalveluihin. Sieltä sanottiin, että jos reppu löytyy, sen saisi takaisin seuraavalla viikolla. Reintke oli kuitenkin lähdössä Suomesta jo sunnuntaina.

Reppu olisi voitu myös lähettää hänelle Saksaan, mutta siinä kestäisi ainakin viikko ja hän tarvitsi tavaroitaan pian.

Seurasi monivaiheinen, useita puhelinkeskusteluja ja pahoitteluja sisältänyt operaatio, jossa suomalaisten asiakaspalvelijoiden aito välittäminen johti onnelliseen loppuun.

Reintke selosti tilanteen etenemisen Twitterissä vaihe vaihteelta. Näin se meni:

1. Reintke kääntyi rautatieaseman lippukassan puoleen.

Lipunmyyjä ei juuri puhunut englantia mutta lohdutti Reintkeä ja soitti junan pääteasemalle Ouluun. Koska juna oli vasta matkalla kohti Oulua, hän ei voinut muuta kuin antaa Reintkelle Tampereen löytötavaratoimiston osoitteen.

2. Löytötavaratoimiston työntekijä pahoitteli, että toimisto on kiinni viikonlopun yli. Hän antoi Reintkelle Oulusta vastaavan löytötavaratoimiston numeron.

3. Puhelimeen vastannut ystävällinen ääni pahoittelee, että on menossa Ouluun seuraavan kerran vasta tiistaina. Hän antaa Reintkelle uuden puhelinnumeron johon soittaa.

4. Puhelimessa ystävällinen ääni ohjaa Reintken kollegalleen, joka puolestaan antaa hänelle helsinkiläisen toimiston numeron.

5. Toimistosta luvataan soittaa jollekin, joka voisi mahdollisesti tavoittaa junan kuljettajan.

6. Lopulta Reintkelle soitetaan takaisin. Reintke tulkitsee soittajan nimen olevan Tommy.

Tommy kertoo, että konduktööri löysi repun. Reppu luvattiin laittaa pian Tampereelle menevään junaan.

7. Reintke saa reppunsa ja riemuitsee.

– Kaikki nämä ihmiset olisivat voineet vain sanoa, ettei asia ole heidän vastuullaan eivätkä he voi auttaa. Jokainen heistä olisi ollut oikeassa. Mutta kaikki he auttoivat minua, Reintke twiittasi.

Reintke johti tapauksesta kaksi opetusta.

1. On hyvä olla julkisia palveluja, joihin voi soittaa.

2. Jos joku sanoo suomalaisia kylmiksi ja etäisiksi, hän on syvästi väärässä.