Puukko, Muumi-muki ja suksi­huoltajan pora­kone päätyivät myymälä­varkaan matka­laukkuun – lumi­vyöry­varoittimen vohkiminen jäi kesken

Julkaistu:

Myymälävarkaat ahkeroivat Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella lauantaina myös viemällä muovailuvahaa sekä alkoholijuomia.
Myymälävarkaiden edesottamukset työllistivät lauantaina Sisä-Suomen poliisia, vartijoita ja myymäläetsivää sekä Tampereella että Jyväskylässä. Erikoisimman saaliin keräsi Tampereen Sammonkadulla sijaitsevassa tavaratalossa alkuillasta asioinut mies, jota poliisi kertoo tiedotteessaan epäilevänsä myymälävarkaudesta.

Liikkeessä mies otti hyllystä Marttiini-merkkisen puukon, repi auki sen paketin sekä sujautti puukon mukanaan olleeseen matkalaukkuun. Tämän jälkeen hän kähvelsi hyllystä myös Muumi-mukin sekä urheiluosaston suksihuoltajan käyttämän akkuporakoneen, jotka niin ikään päätyivät matkalaukkuun.

Seuraavaksi mies alkoi havitella hyllyssä ollutta lumivyöryvaroitinta, jonka paketin hän ehti jo hajottaa. Mies kuitenkin huomasi vartijoiden tarkkailevan liikkeitään ja luopui aikeistaan.

Kassan ohi muina miehinä maksamatta edennyt mies otettiin kiinni saman tien. Tarkastuksen yhteydessä hänen takkinsa taskuista löytyi pihtejä, jotka poliisi otti haltuunsa rikoksentekovälineinä.

Lisäksi poliisi otti haltuunsa miehen matkalaukusta löytyneen akkukäyttöisen kulmahiomakoneen, jonka tämän epäillään niin ikään anastaneen jostakin.

Myymäläetsivä yllätti muovailuvahan tarpeessa olleen kolmekymppisen

Muutamaa tuntia aiemmin Tampereen Lentovarikonkadulla sijaitsevassa liikkeessä oli ahkeroinut toinen mies, jota poliisi epäilee näpistyksestä. Hieman yli 30-vuotias mies pani reppuunsa 1,95 euron arvoisen muovailuvahapakkauksen ja marssi kassalinjan ohi maksamatta sitä.

Myymäläetsivä ennätti kuitenkin väliin ennen miehen poistumista ja otti tämän kiinni.

Jyväskylässä Vapaudenkadun ja Hannikaisenkadun välissä puolestaan otettiin alkuillasta kiinni henkilö, joka oli hetkeä aiemmin vohkinut alkoholijuomapakkauksia läheisestä kioskista. Perään lähtenyt vartija oli tässäkin tapauksessa tilanteen tasalla ja ehti tarttua epäiltyä kädestä.

Epäilty pani kampoihin ja yritti päästä irti vartijan otteesta rimpuilemalla. Vartija painoi epäillyn maahan ja sai otettua alkoholijuomat takaisin, kahta tölkkiä lukuun ottamatta.

Näpistyksen lisäksi Jyväskylässä kiinni otettua henkilöä epäillään myös järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta, Sisä-Suomen poliisi kertoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt