Sveitsiläis­kaupunki mainostaa yö­elämäänsä ”suomalaisen” Artun seikkailuilla – herää videolla puiston­penkiltä: ”Yksi juoma, goodbye, ciao, hyvästi”

rac

Julkaistu:

Videon päähenkilöksi valikoitui suomalainen osittain siksi, että Zürichissä sijaitsee kuuluisa Helsinki-yökerho.
Sveitsiläinen Zürichin kaupunki on ottanut Suomen ja suomalaiset osaksi markkinointistrategiaansa – hauskalla ja sympaattisella tavalla.

Kaupungin matkailunedistämisestä vastaava Visit Zürich julkaisi torstaina Instagram-tilillään videon, jonka pääosassa on paikallisen näyttelijän esittämä suomalainen ”Arttu”.

Videon voit katsoa tämän jutun yläosasta.

Videolla Arttu herää puistonpenkiltä ja ryhtyy muistelemaan edellisillan tapahtumia.

– Sen oli tarkoitus olla konferenssi, sitten illallinen, yksi juoma, goodbye, ciao, hyvästi, Arttu aloittaa.

Arttu päätyi viettämään iltaa kaupungin vilkkaaseen yöelämään ja ajautui seikkailusta toiseen. Tapaukseen liittyy myös viehättävä Ella, joka käytti oranssia liikennekartiota päähineenään. Samalla Arttu ihmettelee nukahtaneensa puiston penkille tulematta edes ryöstetyksi.

Artun vieressä istuva rouva taas katsoo lukemansa lehden kantta, jossa kerrotaan suomalaismiehen erehtyneen luulemaan suosikkibaaria saunaksi.

Finne verwechselt In-Bar mit Sauna.

Naista hymyilyttää.

Lopuksi kuullaan harmonikalla säestetty laulu, jossa laulaja kertoo käyneensä muun muassa Lontoossa, Tokiossa ja Helsingissä, mutta vain Zürichissä saa kunnon vauhtia elämään.

Zürichin kaupungin matkailusta vastaava markkinointipäällikkö Nathaniel Lüthi kertoo Ilta-Sanomille neljäminuuttisen videon yrittävän tiivistää kaupungin keskustan yöelämän – noin 250 baaria, yökerhoa ja elävän musiikin areenaa – sympaattisella tavalla. Lüthin mukaan tarina on fiktiivinen, mutta se voisi tapahtua kenelle tahansa.

– Video on tarkoitettu kaikille matkailijoille, jotka haluavat kokea Zürichin yöelämän. Siinä mainitut paikat ovat tunnettuja ja kuvastavat hyvin yöelämän monipuolisuutta, hän sanoo.

Puistonpenkillekin on suhteellisen turvallista nukahtaa, Lüthi vakuuttaa. Hän viittaa konsulttiyhtiö Mercerin vuonna 2019 tekemään tutkimukseen, jonka mukaan Zürich on yksi maailman turvallisimmista kaupungeista.

– Mutta niin kuin kaikkialla maailmassa, on olennaista käyttää maalaisjärkeä matkustaessaan, Lüthi vakuuttaa.

Videon päähenkilö Arttu valikoitui suomalaiseksi tarinankerronnallisesta syystä: Zürichissä on tunnettu Helsinki-niminen, livemusiikkiin keskittynyt yökerho. Sillä on erityinen rooli Artun yön seikkailuissa.

Markkinointipäällikkö kertoo myös, että suomalaiset tunnetaan Sveitsissä avoimina ja ystävällisinä turisteina, jotka nauttivat juhlimisesta ja ovat mielellään tekemisissä paikallisten kanssa. Myös videolla esiintyvä Arttu kertoo tarinaansa osittain katsojalle, osittain vierellään istuvalle naiselle.

– Toki suomalaiset myös rakastavat luontoa samalla tavalla kuin me sveitsiläiset. Toivoisimme tänne ilman muuta lisää suomalaisia vieraita, oli kyseessä sitten viikonlopun vietto tai bisnesmatk, Lüthi lisää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt