Rivitalo roihusi yöllä Sipoossa – Poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Rivitalon asukkaat evakuoitiin kodeistaan yöllä.
Itä-Uudellamaalla Sipoon Nikkilässä Lukkarintiellä paloi perjantain vastaisena yönä rivitalo. Sammutustöitä paikalla jatkettiin aamuun asti.

Hätäkeskus sai palosta tiedon hieman puolen yön jälkeen perjantaina.

Itä-Uudenmaan poliisi tiedottaa, että poliisipartio ehti ennen pelastuslaitosta paikalle ja sai heräteltyä rivitalon asukkaat lähtemään ulos.

STT:n haastatteleman päivystävän palomestarin mukaan talossa oli palon syttymishetkellä paikan päällä neljä asukasta.

Kukaan ei loukkaantunut tulipalossa, mutta yksi asukkaista oli hengittänyt savua sen verran, että hänet vietiin sairaalaan jatkohoitoon.


Päivystävä palomestari kertoi STT:lle, että palo sai alkunsa yhdestä asunnosta, mistä se levisi rivitalon kattorakenteisiin. Päivystävän palomestarin mukaan asunnossa oli yksi ihminen sisällä, kun palo syttyi. Kyseinen asunto paloi pahoin, mutta rivitalon muut neljä asuntoa kärsivät pääasiassa savuvahinkoja.

Viisihuoneistoinen rivitalo kärsi tulipalossa sen verran vaurioita, etteivät asukkaat pääse takaisin koteihinsa yöksi. Heille järjestetään tilapäismajoitus.

Tulipalosta ei aiheudu enää vaaraa lähiympärisölle, poliisi tiedottaa. Itä-Uudenmaan poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi.