Syyte: Kittiläläismies surmasi puolisonsa sänkyyn – viisivuotias lapsi nukkui äitinsä vieressä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Syyte: Kittiläläismies surmasi puolisonsa sänkyyn – viisivuotias lapsi nukkui äitinsä vieressä

Julkaistu: 7.11.2019 9:35

Syyttäjän mukaan pariskunta oli riidellyt jo aikaisemmin ja mies oli uhkaillut puolisoaan tappamisella.

Lapin käräjäoikeuden Rovaniemen istuntopaikalla käsitellään torstaina murhasyytettä, jossa kittiläläismiestä epäillään vaimonsa puukottamisesta kuoliaaksi. Henkirikos tapahtui Kittilässä maaliskuussa 2019.

Surman aikana asunnossa oli paikalla pariskunnan viisivuotias lapsi. Hän nukkui äitinsä vieressä samassa sängyssä.

Mies on myöntänyt surman, mutta kiistää toimineensa harkitusti tai uhanneensa aikaisemmin vaimoaan tappamisella. Teko on hänen mukaansa tapahtunut pikaistuksissa osapuolten välisen riidan jälkeen ja voimakkaan humalatilan aikana.

Mies myös väittää, ettei hän ollut tietoinen ennen tekoa tai sen tehdessään siitä, että poika oli samassa huoneessa äitinsä kanssa.

Aluesyyttäjä Juhani Mäki vaatii syytetylle elinikäistä vankeusrangaistusta murhasta. Teonkuvauksen mukaan kittiläläismies on tahallaan tappanut puolisonsa lyömällä tätä noin 15 senttimetrin terällä varustetulla keittiöveitsellä voimakkaasti useita kertoja eri puolille kehoa tämän ollessa nukkumassa kotonaan.

Noin kolme viikkoa ennen surmaa pariskunta oli riidellyt ja mies oli kohdistanut puolisoonsa ruumiillista väkivaltaa. Edelleen noin kaksi viikkoa ennen kuolemaansa vaimo oli tullut sellaisen käsitykseen, että mies tappaa puolisonsa.

Syytetty on teonkuvauksen mukaan tappanut vaimonsa tämän ollessa nukkumassa sängyssään lyömällä häntä veitsellä aiheuttaen rintakehälle ja selkään yhteensä yksitoista pistohaavaa, jotka ovat johtaneet kuolemaan.

Samassa tilanteessa syytetty on puukolla lyömällä aiheuttanut uhrilleen lisäksi yhteensä yksitoista muuta pisto- ja viiltohaavaa käsiin.

– Tappo on tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Lisäksi teko on ollut ilmeisen harkittu ja rikosta on myös kokonaisuutena arvostellen pidettävä törkeänä ottaen muun ohella huomioon lyöntien lukumäärä ja kohdistuminen, väkivallan voimakkuus ja aiheutuneiden vammojen lukuisuus, hyökkäyksen yllätyksellisyys teräaseella varustautuneena ja kohdistettuna puolustuskyvyttömään nukkuvaan ja sängyssä makaavaan henkilöön sekä teosta ilmenevä päättäväisyys ja sitkeä surmaamispyrkimys, syyttäjä toteaa.