Veikkauksen kassakaapista yli 100 000 euroa vienyt nuori mies käräjillä – tuoko ”päähänpisto” vankeus­rangaistuksen?

Julkaistu:

Mies jäi kiinni viikon päästä Tallinnassa. Poliisin mukaan hän on katunut tekoaan.
Itä-Uudenmaan käräjäoikeus Vantaalla aloittaa tänään viime joulukuussa tapahtuneen, erikoisen rikostapauksen käsittelyn.

Tapauksessa syytettynä olevaa, tuolloin 19-vuotiasta miestä syytetään rahapeliyhtiö Veikkauksen varojen, yli 100 000 euron anastamisesta. Tapauksen tultua ilmi puhuttiin aluksi 150 000 eurosta, mutta sittemmin poliisi tarkensi summan olleen lähempänä 100 000 euroa kuin 50 000 euroa.

Mies työskenteli Vantaan Flamingon Pelaamossa. Joulukuun 22. päivänä hän ilmoitti sairastuneensa kesken työpäivän.
Hän poistui Pelaamosta reppu selässään ja muovikassi kädessään ja sulki ovet lähtiessään. Valvontakameroiden kuvien perusteella kävi kuitenkin ilmi, että ennen lähtöään mies oli ottanut Pelaamon kassakaapissa olleet rahavarat itselleen.

Poliisi sai selville miehen lähteneen samana päivänä rahasaaliin kanssa Viroon. Paikallinen poliisi otti hänet viikkoa myöhemmin kiinni tallinnalaisesta neljän tähden Nordic Hotel Forum -hotellista. Miehen hallussa oli isot määrät käteistä rahaa. Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Simo Kauppinen kertoi aiemmin Ilta-Sanomille, että suurin osa miehen saaliista on tallessa.

Rahaa paloi viikossa kuitenkin kymmeniä tuhansia. Mies kertoi poliisille majoittuneensa useissa hotelleissa ja ostaneensa muun muassa matkapuhelimia ja viihde-elektroniikkaa. Tallinnan lisäksi hän kävi ainakin Pärnussa.

Omalta osaltaan tapauksen tekee erikoiseksi se, että poliisin mukaan kyse on ollut harkitun teon sijasta lähinnä päähänpistosta. Syytetty nuori mies on poliisin mukaan ollut katuvainen ja auttanut tapauksen selvittämisessä. Tästä syystä hän sai odottaa oikeuskäsittelyn alkamista vapaalla jalalla.