Nunna Elisabet julistettu kuolleeksi - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Nunna Elisabet julistettu kuolleeksi

Heinävedellä Etelä-Savossa vuonna 2017 kadonnut nunna Elisabet on julistettu kuolleeksi Etelä-Savon käräjäoikeuden päätöksellä 27.8.2019.

Äiti Elisabetin kuolinpäiväksi on määrätty katoamispäivä 11.7.2017.­

4.11.2019 21:44

Kesällä 2017 kadonnut nunna Elisabet on julistettu kuolleeksi Etelä-Savon käräjäoikeuden päätöksellä 27.8.2019. Näin kerrotaan Lintulan luostarin sivuilla.

Hakemuksen kuolleeksi julistamisesta panivat vireille nunna Elisabetin sisarukset marraskuussa 2018. Äiti Elisabetin kuolinpäiväksi on määrätty katoamispäivä 11.7.2017.

Luostarin sivuilla kerrotaan, että lokakuun 11. päivänä 2019 metropoliitta Arseni toimitti Lintulan kirkossa äiti Elisabetin ruumiinsiunauksen poissaolevana.

– Sisariston lisäksi paikalla olivat äiti Elisabetin sisarukset ja lähiomaisia. Ruumiinsiunauksen jälkeen pidettiin kaunis muistotilaisuus luostarin trapesassa eli ruokasalissa. Hautausmaalle pystytettiin äiti Elisabetin hautaristi sisariston hautariviin. Nyt äiti Elisabetin sielu on saanut levon siellä, missä ei ole kipua, ei surua eikä huokauksia vaan on loppumaton elämä, Lintulan luostarin sivut kertovat.

Vain hiusnauha löydettiin

73-vuotias nunna Elisabet – siviilinimeltään Irmeli Vuolle – katosi Lintulan luostarista tiistaina 11. heinäkuuta 2017 pian iltajumalanpalveluksen jälkeen. Etsinnät alkoivat keskiviikkoaamuna 12.7. sen jälkeen, kun luostari noin kello yhdeksän aikaan teki nunna Elisabetista katoamisilmoituksen.

Laajat etsinnät eivät tuottaneet tulosta, vaikka toivo ehti välillä jo herätä. Häntä etsittiin kymmenien neliökilometrien alueelta, Heinävedellä Etelä-Savossa.

Etsinnät alkoivat keskiviikkoaamuna 12.7. sen jälkeen, kun luostari noin kello yhdeksän aikaan teki nunna Elisabetista katoamisilmoituksen.­

Luostarinväen mukaan hän sanoi menevänsä katsomaan tulipaloa, joka oli tuhonnut naapuritilan asumattoman päärakennuksen. Kävelymatkaa oli noin kilometri.

Viimeinen näköhavainto nunnasta oli puoli yhdeksältä illalla, kun mökkiläinen näki hänet kävelemässä tienreunaa kuusi kilometriä luostarista koilliseen.

Mökkiläisen kertomaa tukee se, että nunnan hiusnauha löydettiin noin puoli kilometriä näköhavaintopaikasta eteenpäin.

Hiusnauha jäikin viimeiseksi varteenotettavaksi löydöksi, vaikka nunnaa oli etsitty puolenkymmentä kertaa maastosta poliisin, vapaaehtoisten, ruumiskoirien ja rajavartiolaitoksen helikopterin avustuksella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?