Antti Kaikkonen ja Jannika Ranta hämäsivät sunnuntaina Rannan kotipitäjän keskustalaisia – yksi asia olisi voinut herättää epäilyksiä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Antti Kaikkonen ja Jannika Ranta hämäsivät sunnuntaina Rannan kotipitäjän keskustalaisia – yksi asia olisi voinut herättää epäilyksiä

Antti Kaikkonen ja Jannika Ranta osallistuivat sunnuntaina Keskustan Vähänkyrön paikallisyhdistyksen satavuotisjuhlaan. Rannan kuviteltiin olevan Kaikkosen avustaja tai autonkuljettaja.

Antti Kaikkonen ja Jannika Ranta osallistuivat sunnuntaina Keskustan Vähänkyrön paikallisyhdistyksen satavuotisjuhlaan. Rannan kuviteltiin olevan Kaikkosen avustaja tai autonkuljettaja.

Julkaistu: 4.11. 21:38

”Veikkasimme, ettei hän ollut sitä itse kirjoittanut.”

Puolustusministeri Antti Kaikkonen ja hänen seurustelukumppaninsa Jannika Ranta onnistuivat pitämään suhteensa salassa, kun he vierailivat sunnuntaina – parisuhdeuutisen aattona – Rannan kotipitäjässä Vähässäkyrössä.

Kaikkonen oli saatu juhlapuhujaksi nykyisin Vaasaan kuuluvan Vähänkyrön Keskustan paikallisyhdistyksen satavuotisjuhlaan seurakuntatalolle.

Kunnallisjärjestön varapuheenjohtaja Pentti Paloniemi kertoo Kaikkosen istuneen eturivissä, ja Jannika Rannan yleisön keskellä.

Paloniemi jää pohtimaan kysymystä, oliko puolustusministerissä havaittavissa rakkauden hehkua.

– Ainakin hän oli hyvällä päällä. Sen enempää en osaa sanoa.

Paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Pasi Keskinen sijoittaa omassa muistikuvassaan Jannika Rannan jopa takariviin. Parisuhdeuutinen yllätti Keskisen täydellisesti.

– Oletimme hänet (Rannan) jollain tapaa (Kaikkosen) avustajaksi kautta kuljettajaksi. Tuollaista en kyllä odottanut. Mutta mukavahan se on, että ihmiset löytävät toisensa.

Keskinen kertoo olevansa itse ”tulvan tuoma” yläjuoksulta eli Isostakyröstä, joten Rannan suku ei ole sen tutumpi.

– He asuvat siellä kirkolla, keskustassa, Paloniemi muistelee.

Yksi asia Kaikkosen esiintymisessä olisi saattanut herättää epäilyksiä, ainakin jälkiviisauden kirkkaassa valossa.

– Puhe oli ihan ookoo, mutta toki veikkasimme, ettei hän ollut sitä itse kirjoittanut, sen verran hyvin siinä tiedettiin pitäjän asiat, Keskinen sanoo.

– Pläkkyrin perinteestä oli otettu selvää, Keskinen selittää ja kertoo pläkkipellistä taottujen tuotteiden kuten piparkakkumuottien ja kynttilälyhtyjen olevan Vähänkyrön tavaranmerkki.

– Sellainen lyhty Kaikkosellekin lahjoitettiin.

– Näin jälkeen päin ajatellen hän (Ranta) on saattanut auttaa puheen kanssa, Keskinen pohtii.

Keskisen mukaan Kaikkonen oli saatu juhlapuhujaksi, ei Jannika Rannan, vaan paikallisyhdistyksen sihteeri Merja Rintamäen suhteiden avulla. Rintamäki kuului Kaikkosen tukitiimiin tämän puheenjohtajakampanjassa.

Rintamäki puhkeaa tarttuvaan nauruun kuultuaan Rannan ja Kaikkosen suhteesta.

– Minä en tiennyt mistään mitään, juorut näköjään kiertävät minut.

Sunnuntaina Rantamäki oli niin kiireinen, ettei kyennyt tekemään minkäänlaisia ihmissuhdehavaintoja.

Myöskään Maamme-laulun juhlassa Miikka Rinta-Korkeamäen kanssa esittänyt Rami Rinta-Korkeamäki ei huomannut seurakuntasalin ilmassa mitään tavallisuudesta poikkeavaa.

– Tilaisuus oli virallinen, mutta siitä huolimatta mielenkiintoinen, Rinta-Korkeamäki arvioi.

Juhlaväkeä oli viitisenkymmentä.

– Pohjalaisen (maakuntalehti) mukaan oli 25, mutta toimittaja lähti ennen tilaisuuden alkua eikä väki tullut etupainotteisesti, Paloniemi selittää.

Hän muistelee Kaikkosen puhuneen poliittisesta tilanteesta, Keskustan kannatuksen nostamisesta ja Suomen tilanteesta, jota pitäisi saada eteenpäin.

– Kyllä he jotain saattoivat keskustella, mutta ei tullut sen enempää asiaa ajateltua, Paloniemi kommentoi Kaikkosta ja Rantaa.