"Husu" Hussein kertoi jättäneensä rasistisen matkustajan moottoritielle – Taksi Helsinki: ”Ajankohdat eivät täsmää”

Taksikuskina osa-aikaisesti työskentelevä kaupunginvaltuutettu Abdirahim "Husu" Hussein kertoo jättäneensä häntä solvanneen matkustajan bussipysäkille kesken ajon. Taksi Helsinki ei vahvista Husseinin kertomusta.

Abdirahim "Husu" Hussein ajaa taksia osa-aikaisesti.

4.11.2019 18:04

Taksi Helsinki ei pysty vahvistamaan helsinkiläisen kaupunginvaltuutetun Abdirahim "Husu" Husseinin (sd) kertomusta, jonka mukaan Hussein olisi jättänyt aggressiivisen asiakkaan moottoritien liittymään yöllä viime viikonloppuna.

Hussein oli työtehtävässään taksinkuljettajana ja kertoo poimineensa miesasiakkaan kyytiin Helsingin keskustasta sunnuntaina aamuyöllä noin kello neljältä.

Hussein kertoi IS:lle, että hän kyllästyi matkustajana olleen miehen rasistisiin puheisiin ja koukkasi autonsa Tuusulanväylältä liittymään ja jätti miehen bussipysäkille.

Taksi Helsingin toimitusjohtaja Jari Kantonen selvitti Husseinin ajaman taksin lokitietoja.

– Me emme pysty vahvistamaan Husseinin kertomusta reitin osalta. Ajankohdat eivät täsmää. Tuohon Husseinin ilmoittamaan aikaan hänen taksinsa ei ole Tuusulanväylää mennyt, eikä sinne näin ollen olla myöskään pysähdytty.

Kantonen kertoo, että taksien kulkua pystytään seuraamaan hyvin tarkasti. Reitit, nopeudet ja kellonajat tallentuvat tarkasti järjestelmään.

– Järjestelmästä pystyy toteamaan, että onko asiakas jätetty esimerkiksi bussipysäkille vai keskelle tietä, Kantonen sanoo.

Taksi Helsinki on pyytänyt Husseinilta selvitystä yön tapahtumista. Kantosen mukaan selvityspyyntö on tehty julkisuudessa käydyn keskustelun pohjalta.

Husseinilla on seitsemän päivää aikaa vastata selvityspyyntöön.

IS kysyi Taksi Helsingin vastauksen jälkeen Husseinilta selvennystä asiaan. Husseinin mukaan hänellä on olemassa kuitteja, jotka pystyvät vahvistamaan hänen tarinansa. Taksi Helsingin väitteeseen Hussein ei ota kantaa.

Taksi Helsingin mukaan kuitit voisivat kenties selventää asiaa, jos kuiteista selviää, että Husseinin kuvailema tapaus onkin sattunut muuna kuin kerrottuna ajankohtana ja se pystytään paikantamaan sitten järjestelmästä.

Tapaus lähti liikkeelle Husseinin tekemästä tviitistä.

– Eilen taksikyydissäni ollut haukkui minut pystyyn ja kehotti minua palamaan kotiin Somaliaan puolustamaan isänmaatani. Pysäytin auton moottoritiellä ja pyysin häntä poistumaan kyydistä. Hän oli ihmeissään, ettei minulle kelvannut hänen rahansa. Sanoin, etten ota rasisteilta rahaa, Hussein kirjoitti.

Ensin hän kirjoitti, että auto pysäytettiin moottoritiellä. Hussein tarkensi kuitenkin myöhemmin, että hän jätti miehen bussipysäkille eikä moottoritielle. Maanantaina iltapäivällä viiden jälkeen julkaisemassaan blogikirjoituksessa hän toistaa kertomuksen, mutta kuvailee sen tapahtuneen epämääräisemmin ”viime viikolla”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?