Video: Mies juoksi aseen kanssa Kontulan ostoskeskuksessa ja ryösti – oletko nähnyt tätä miestä? - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Video: Mies juoksi aseen kanssa Kontulan ostoskeskuksessa ja ryösti – oletko nähnyt tätä miestä?

Julkaistu: 4.11.2019 11:04

Kesäkuussa tapahtunutta tekoa tutkitaan törkeänä ryöstönä, sillä uhria oli uhattu ampuma-aseella.

Poliisi tutkii Kontulan ostoskeskuksessa torstaina 20. kesäkuuta 2019 aamuyöllä noin kello 4.00 tapahtunutta epäiltyä törkeää ryöstöä.

Epäilty on iältään arviolta 40-vuotias ja puhuu suomea. Miehen henkilöllisyyteen liittyvät vihjeet pyydetään ilmoittamaan sähköpostilla osoitteeseen ryosto.helsinki@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0295 475 323 (virka-aikana). Kuvat ja video miehestä löytyvät tästä jutusta.

– Noin 25-vuotias nainen oli ostoskeskuksessa tavannut entuudestaan tuntemattoman miehen, jonka kanssa hän oli alkanut jutella. Miehellä oli mukanaan pitkä kantopussi, josta hän oli jonkin ajan kuluttua ottanut esille mahdollisesti kiväärimallisen aseen. Naisen mukaan mies vaati häneltä omaisuutta, ja nainen antoi miehelle muun muassa pienen määrän rahaa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Halme Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi pyytää vihjeitä Kontulan ostarilla kesäkuussa liikkuneeseen mieheen liittyen. Yhteystiedot jutussa.

Esitutkinnan tässä vaiheessa epäiltyä tekoa tutkitaan törkeänä ryöstönä, koska uhria on uhattu ampuma-aseella.

Tapahtuma on tallentunut Kontulan ostoskeskuksen valvontakameroihin. Poliisi ei ole toistaiseksi pystynyt omin keinoin selvittämään epäillyn henkiöllisyyttä, joten poliisi julkaisee tallenteita miehen henkilöllisyyden ja tutkittavana olevan rikoksen selvittämiseksi.