Rouva Jenni Haukion Eläinsuojelugaalan puhe pistettiin merkille myös MTK:ssa: ”Tilanne on varmasti paljon parempi kuin se on ollut ikinä Suomessa” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Rouva Jenni Haukion Eläinsuojelugaalan puhe pistettiin merkille myös MTK:ssa: ”Tilanne on varmasti paljon parempi kuin se on ollut ikinä Suomessa”

MTK:n toiminnanjohtaja Antti Sahi harmittelee, että tuotantoeläinten hyvinvoinnin parantamiseksi jo tehdyt teot jäävät usein huomiotta.

Rouva Jenni Haukion kantaaottava kiitospuhe Eläinsuojelugaalassa on herättänyt keskustelua viikonloppuna. Haukiolle luovutettiin perjantaina Kiitos eläimiltä -palkinto. Oikealla MTK:n toiminnanjohtaja Antti Sahi.

3.11.2019 19:13

Tasavallan presidentin puoliso, ohjelmajohtaja Jenni Haukio palkittiin perjantaina Kiitos eläimiltä -palkinnolla tunnustuksena eläinten hyväksi tehdystä työstä. Palkinto myönnettiin Haukiolle Eläinsuojelugaalassa Helsingissä.

Palkintoperusteluissa todettiin, että rouva Haukio on ottanut julkisuudessa rohkeasti kantaa eläintenpidon erilaisiin epäkohtiin. Hän on kirjoittanut ja puhunut muun muassa turkistarhauksesta, tuotantoeläimistä ja eläinsuojelulain kokonaisuudistuksesta.

Rouva Haukio piti gaalassa kiitospuheen, jonka sanat hän osoitti yleisölle. Puheella oli kantaaottava sanoma, joka liittyi tuotantoeläinten hyvinvointiin.

– Suomessa kuolee vuosittain yli 70 miljoonaa tuotantoeläintä. Jokainen niistä olisi halunnut elää. Viime kädessä näiden eläinten kohtalon – sen, millaisissa olosuhteissa nämä yksilöt ainutkertaisen elämänsä viettävät – ratkaisevat kuluttajat, siis meistä jokainen, Haukio sanoi.

Haukion puheen sanoma herätti viikonloppuna keskustelua sosiaalisessa mediassa, Iltalehti siteerasi puhetta jutussaan perjantai-iltana.

Asia oli pistetty merkille myös Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitossa. MTK:n toiminnanjohtaja Antti Sahi harmittelee sitä, että eläinten hyvinvoinnin eteen jo vuosia tehty työ jää usein huomiotta.

– Tämänkaltaisissa puheenvuoroissa jää aina vähälle huomiolle se työ, mitä eläinten hyvinvoinnin eteen on tehty jo vuosien ajan ja se, miten siinä on päästy koko ajan eteenpäin. Tilanne on varmasti paljon parempi kuin se on ollut ikinä Suomessa, sanoo Sahi, jonka mukaan tuotantoeläinten hyvinvointi on Suomessa hyvällä tolalla myös kansainvälisessä vertailussa.

– Se, että lihansyönti loppuisi kokonaan, on lienee epärealistinen ajatusmaailma.

MTK:n toiminnanjohtaja Antti Sahi.

Toiminnanjohtaja mukaan työtä eläinten hyvinvoinnin parantamiseksi tulee kuitenkin jatkaa.

– Mutta pitää myös muistaa, että silloin kun tuotanto on kannattavaa, on parempi mahdollisuus satsata eläinten hyvinvointiin paljon paremmin kuin tilanteessa, jos kannattavuus on surkea, Sahi sanoo.

– Tämä yhteys on selvästi olemassa samalla tapaa kuin se, että viljelijöiden jaksaminen ja eläinten hyvinvointi kulkevat käsi kädessä. Hyvinvoiva viljelijä pystyy myös pitämään hyvin huolta tuotantoeläimistä, hän jatkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?