Kuva: Ryntäys Helsinki Outletiin jumitti liikenteen: ”Taidamme luovuttaa” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kuva: Ryntäys Helsinki Outletiin jumitti liikenteen: ”Taidamme luovuttaa”

Lähellä asuvien mukaan ruuhkat toivat mukanaan autojen pakokaasut.

Liikenne ruuhkautui pahoin Helsinki Outletin lähistöllä lauantaina.

2.11.2019 14:40

Iso joukko ihmisiä jonotti jo ennen ovien aukeamista Helsinki Outletiin, joka avautui perjantaina Helsingin ja Vantaan rajalle, Lahdentien ja Kehä III:n risteykseen. Lauantaina jonot tuntuivat vain kasvavan. Se huolestutti lähellä asuvia ja kirvoitti arvosteluun.

– Olemme jonottaneet samoissa valoissa kilometrin päässä jo vartin. Liikenne on Outletin suuntaan aivan tukossa. Mahtavatkohan pysäköintijärjestelyt perillä vastata kysyntään? Taidamme luovuttaa ja palata toisena päivänä, yksi paikalla ollut kertoi Ilta-Sanomille.

Ostoskylässä on noin 40 merkkiliikettä.

Vanhalla Porvoontiellä Heikinlaaksossa oli lähellä asuvan mukaan kova ruuhka. Hän oli huolissaan pakokaasun määrästä keskellä asutusta.

”Ajan myötä ja ostoskylän avajaisten jälkeen tilanne tasaantuu”

– Tiesimme sen, että avajaisviikonloppuna tulee ruuhkia, sillä Helsinki Outlet sijaitsee liikenteen solmukohtien lähellä, Helsinki Outletin johtaja Johanna Haltia kertoo Ilta-Sanomille.

Hänen mukaansa asia hoidetaan yhdessä poliisin kanssa. Hän pahoittelee häiriöitä.

– Valitettavasti isojen keskusten avajaiset voivat tuottaa ruuhkia ja pakokaasua. Paikka on valtaväylien lähellä ja pakokaasua on tietysti ilmassa muutenkin. Ajan myötä ja ostoskylän avajaisten jälkeen tilanne tasaantuu, hän sanoo.

Poliisin mukaan lauantaina tilanne näyttikin rauhoittuvan.

– Ostoskylän avajaiset eivät ole näkyneet lauantaina liikennetehtävien lisääntymisenä, vuorossa oleva yleisjohtaja Miika Laine Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo Ilta-Sanomille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?