Vesa Keskinen uusii pähkähullun tarjouksensa: Myy polttoainetta 52 sentin litrahintaan – viimeksi ryntäys johti vaaratilanteisiin - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Vesa Keskinen uusii pähkähullun tarjouksensa: Myy polttoainetta 52 sentin litrahintaan – viimeksi ryntäys johti vaaratilanteisiin

Kyläkauppias Vesa Keskinen toteuttaa marraskuussa pähkähullun bensa-alen. – Lienee Suomen historian halvin bensatarjous, Vesa Keskinen sanoo.

52 sentin bensa aiheuttaisi Vesa Keskiselle yli 20 000 euron tappiot. Hänen mukaansa se on pientä sen rinnalla, mitä aiheuttaisi häpeä, jos hän ei lupaustaan lunastaisi.­

1.11.2019 16:21

Vesa Keskinen myi syntymäpäivänään 13. heinäkuuta bensaa euron litrahintaan. Tarjous synnytti kilometrien jonot, ja ihmiset jonottivat bensapumpulle jopa kaksi tuntia. Seitsemän tunnin aikana myytiin euron bensaa yli 20 000 litraa.

Keskinen lupasi myydä bensaa 52 sentin litrahintaan, jos kyseisenä lauantaina (13.7.) ei synny Tuurin kyläkaupan yhden päivän myyntiennätystä. Kansalaisilla ei ilmeisesti ollut ostohousut jalassa. Myyntiennätystä ei syntynyt, ja Keskinen joutuu lunastamaan lupauksensa 52 sentin bensatarjouksesta.

Keskinen yritti toteuttaa 52 sentin tarjouksen jo kesällä. Viranomaiset kuitenkin heittivät kapuloita rattaisiin. Kun jo euron bensa aiheutti kilometrien jonot, puolta halvempi bensa olisi synnyttänyt täydellisen kaaoksen. Silloin esimerkiksi hälytysajoneuvojen kulku olisi vaikeutunut.

Nyt Vesa Keskinen, poliisi ja Ely-keskus ovat yhdessä suunnitelleet bensa-alen aikaisia liikennejärjestelyjä.

– Kaikki järjestelyt kyläkauppa tekee hyvässä yhteistyössä viranomaisten kanssa. Armeijan apua ei ainakaan tässä vaiheessa ole tarve pyytää, Vesa Keskinen sanoo.

Perjantaina Keskiseltä lähti paperit poliisille ja Ely-keskukseen.

– Sieltä tulee suunnitelma, miten autojonoa on ajateltu kulkevaksi. Sitten poliisi katsoo, mihin on syytä laittaa liikenteen ohjaajia, sanoo komisario Pasi Vuorenmaa Pohjanmaan poliisista.

Poliisilla ei ole mitään kyseistä tapahtumaa vastaan.

– Kyse on samankaltaisesta tapahtumasta kuin alennusmyynnit. Tässä myydään vain bensaa. Liikenteellinen haaste on se, mikä pitää ottaa huomioon. Ei poliisi siihen puutu, jos joku haluaa halvalla bensaa myydä.

– Näillä näkymin ei ole mitään, mikä olisi tapahtumalle esteenä, kunhan liikenteen sujuvuudesta huolehditaan, sanoo komisario Pasi Vuorenmaa.

Heinäkuussa bensatarjous sai aikaan kilometrien jonot.­

“Operaatio 52” tuo 20 000 euron tappiot

Tuo 52 sentin hinta tulee siitä, että Vesa Keskinen täytti 13. heinäkuuta 52 vuotta. Hän kertoi tuolloin, että yksinkertaisena miehenä hän ei muutakaan hintaa tarjoukselle keksinyt.

Euron bensa aiheutti Keskiselle yli 10 000 euron tappiot. Kun bensaa myydään 52 sentillä litra, tappiota tulee yli 20 000 euroa.

– Tämä 20 000 euron bensakirpaisu on pientä siihen verrattuna, minkälaiset häpeän tuntemukset kokisin, jos en lunastaisi Suomen kansalle antamaani lupausta. Luottamusta luodaan lupauksien lunastamisella, Vesa Keskinen sanoo.

Kesällä euron bensajonossa sattui sellainenkin kommellus, että parikymppisen Julian auto jämähti jonoon, kun polttoaine loppui. Perässä tulleet työnsivät Julian auton pumpulle, ja Julia kiitti auttajiaan somessa. Vesa Keskinen lupasi Julialle ensimmäisen paikan 52 sentin bensajonossa sekä tankillisen ilmaiseksi.

– En ole unohtanut hauskaa kommellusta enkä antamaani lupausta, Keskinen sanoo.

Toiseenkin 20 000 euron menoerään Vesa Keskinen on varautunut. Hän tarjosi Turun Pääskyvuoren 134 metriä korkeasta linkkitornista Telialle 10 000 euroa. Nyt hän on korottanut tarjouksensa 20 000 euroon.

– Samalla toivon Telia Towers Finlandilta asiallista kommenttia uuteen tarjoukseeni. Ensimmäiseen tarjoukseeni en sellaista saanut, Vesa Keskinen sanoo.

Entä koska halpaa menovettä on Tuurissa tarjolla? Kyläkauppa aikoo toteuttaa tarjouksen torstaina 14. marraskuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?