Uskomaton vyyhti paljastui Vaasassa – ”nuorta” tyttöä vonganneet aikuiset miehet joutuivatkin itse härskin rikoksen uhriksi - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Uskomaton vyyhti paljastui Vaasassa – ”nuorta” tyttöä vonganneet aikuiset miehet joutuivatkin itse härskin rikoksen uhriksi

Aikuiset miehet joutuivat ”nuoren tytön” pauloihin. Karu totuus iski pahoin silmille ja myös kukkarolle.

31.10.2019 12:05

39-vuotias vaasalaismies keksi omasta mielestään hyvän keinon ansaita rahaa. Ja varsin tuottoisaa se olikin ennen kuin mies jäi kolttosistaan kiinni.

Kaava oli joka kerralla liki pitäen samanlainen. Mies sai uhreihin yhteyden deittipalstojen avulla, kuten teksti-tv:n kautta.

Tämän jälkeen mies lähetti aikuisille miehille viestejä ja vietteleviä kuvia ”nuoresta tytöstä”, joiden kanssa miehet luulivat keskustelevan.

Sen jälkeen mies esiintyikin ”alaikäisen tytön” vanhempana ja hän vaati miehiltä rahaa vastineeksi siitä, ettei hän tee miehistä rikosilmoitusta. Osa antoi rahaa, osa ei.

Vyyhti paljastui, kun yksi miehistä ilmoitti asiasta poliisille.

Mies sai tekoa kohden 50– 14 500 euroa, ja hänen saamansa kokonaissumma oli noin 60 000 euroa. Mies teki rikokset vuoden 2014 lokakuun ja vuoden 2017 maaliskuun välisenä aikana. Uhreja oli kymmeniä.

Vaasassa asunut mies syyllistyi 41 kiristykseen ja 37 kiristyksen yritykseen, mistä hän sai 1 vuoden ja 8 kuukauden ehdollisen vankeustuomion. Sen ohella hänet tuomittiin 60 tunniksi yhdyskuntapalveluun.

Osassa rikoksista miehillä oli tekijäkumppani, joka tuomittiin kahdesta kiristyksestä ja yhdeksästä kiristyksen yrityksestä 20 päivän vankeuteen, joka muunnettiin 20 tunniksi yhdyskuntapalvelua. Mies täyttää perjantaina 40 vuotta.

Miehet joutuvat maksamaan uhreille aiheuttamansa vahingon.

Pohjanmaan käräjäoikeus antoi asiassa tuomion torstaina, eikä tuomio ole siten lainvoimainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?