KRP vahvistaa: Etsityimpien rikollisten listalle lisätty Jan Johannes Salminen on vaikuttanut Espanjan Aurinkorannikolla

Jan Johannes Salmista etsitään vero-, kirjanpito- ja rahanpesurikoksista.

30.10.2019 15:20

Keskusrikospoliisi tiedotti keskiviikkona lisänneensä Europolin etsityimpien rikollisten listalle uuden suomalaisen.

KRP kertoi Twitter-tilillään etsivänsä suomalaista Jan Johannes Salmista, jota epäillään vero-, kirjanpito- ja rahanpesurikoksista.

KRP pyytää yleisöä lähettämään vihjeitä joko osoitteeseen: wanted.krp@poliisi.fi tai Whatsappilla numeroon 050 440 1800. KRP:n aiemmin Twitterissä ilmoittama numero oli virheellinen.

Etsintäkuulutuksen mukaan Salminen on 34-vuotias, hänellä on siniset silmät ja hän on 178 senttimetriä pitkä.

Fuengirola-lehti uutisoi Salmisen olevan tuttu kasvo Espanjan Aurinkorannikolla. Lehti kertoi miehen olleen mukana esimerkiksi alkoholijuomien maahantuonnissa ja kuljetusbisneksissä. KRP vahvisti Ilta-Sanomille, että Salminen on vaikuttanut Aurinkorannikolla.

– Kyllä se meidän tiedossa on ollut. Kuva julkaistiin ihan senkin takia, että saataisiin myös Espanjan päätä aktivoitua. Hän on vaikeasti tavoiteltava henkilö ja toivomme, että tämä auttaisi meitä saamaan lisää vihjeitä, kertoi rikoskomisario Ritva Santtila.

– Se on sitten toinen juttu, onko hän siellä päin enää.

Fuengirola-lehden mukaan myös Salmisen puoliso on ollut pidätettynä samaan rikosvyyhtiin liittyen.

– Kyllä, myös rouvasta on ollut eurooppalainen pidätysmääräys ja poliisi on häntä ilmeisesti jo kuullut asiasta. Tämä on toisen laitoksen juttu, niin en lähde sitä tämän enempään avaamaan, Santtila toteaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?