Lukija HS:ssa: Pihvi ravintolassa jäi syömättä, kun naapuri­pöydästä haukuttiin eläinten­tappajaksi ja ilmaston­tuhoajaksi

Lukija kertoo Helsingin Sanomien mielipidepalstalla, että hänen on syötävä naudanlihaa vakavien sairauksiensa vuoksi. Siksi ulkopuolisten paheksunta lounasravintolassa tuntui erityisen pahalta.

Kuvituskuva.

30.10.2019 14:20

Lukija kertoo ahdistuneensa ruokavaliokysymyksistä käydyn keskustelun syyllistävästä sävystä. Nimimerkki Hemirauta kirjoittaa HS:n mielipidepalstalla, että hänen on syötävä naudanlihaa ja maksaruokia, koska muuten hänen hemoglobiininsa putoaa nopeasti alas. Hän sairastaa viittä eri vakavaa autoimmuunisairautta, joista yksi on vatsan etenevä limakalvotuho. Hän ei voi käyttää rautalisiä kovien vatsakipujen vuoksi.

Kuukausi sitten kirjoittajan pihvi jäi syömättä, kun lounasravintolassa naapuripöydän seurue syyllisti häntä ääneen eläintentappajaksi ja ilmastontuhoajaksi.

”Tällaisten kommenttien sanominen toisen ihmisen tilannetta tuntematta tuntui ahdistavalta. Ajatelkaa hetki omaa napaanne pidemmälle ennen kuin tuomitsette lihaa syöviä ihmisiä”, hän kirjoittaa.

Lukija kertoo olevansa huolissaan ilmastonmuutoksesta ja kokeilleensa kasvisruokavaliota. Kahden kuukauden kokeilu teki hänestä kuitenkin vapisevan, huonovointisen ja työkyvyttömän. Hän ostaa kaupasta vain kotimaista naudanlihaa ja pyrkii aina selvittämään lihan alkuperän, jos se on mahdollista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?