Finnair lennätti täyden koneellisen suomalaisia turisteja kotiin – kaikkien matkatavarat jäivät Kreetalle - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Finnair lennätti täyden koneellisen suomalaisia turisteja kotiin – kaikkien matkatavarat jäivät Kreetalle

Finnairin lentokoneesta puuttuivat matkatavaroiden lastaamiseen tarvittavat rahtiverkot. Kuvituskuva.

Finnairin lentokoneesta puuttuivat matkatavaroiden lastaamiseen tarvittavat rahtiverkot. Kuvituskuva.

Julkaistu: 27.10.2019 20:17

Finnairin viestinnästä kerrotaan, että 190 matkalaukkua jäi sunnuntaina Kreetalle, koska lentokoneessa ei ollut rahtiverkkoja, joita tarvitaan matkalaukkujen lastauksessa.

Lentokoneellinen suomalaisia Kreetan-matkaajia joutui palaamaan sunnuntaina lomaltaan ilman matkatavaroitaan, kun tyhjänä Helsingistä Haniaan matkustajia noutamaan lentäneestä Finnairin lentokoneesta puuttuivat matkatavaroiden lastaamiseen tarvittavat rahtiverkot.

Finnairin viestintäjohtaja Päivyt Tallqvist pahoittelee tapahtunutta ja vahvistaa, että Haniaan jäi kaikkiaan 190 matkatavaraa.

– Tavarat lennätetään vielä tänään Suomeen toisen lentoyhtiön koneella ja toimitetaan asiakkaille huomisesta lähtien. Olemme tietysti pahoillamme viiveestä, Tallqvist sanoi Ilta-Sanomille sunnuntai-iltana.

– Jos matkatavara ei tule ajallaan, se toimitetaan matkustajalle kotiin mahdollisimman pian, hän lisää.

Ilta-Sanomiin yhteyttä tapauksen tiimoilta ottanut lukija harmitteli sitä, ettei lentoyhtiö tarjonnut matkustajille hyvitystä siitä, että matkatavarat saapuvat koti-Suomeen myöhässä.

Tallqvist kertoo, että hyvityksiä maksetaan tavallisesti vain silloin, jos laukku saapuu myöhässä matkakohteeseen saavuttaessa.

– Kun ihmiset matkustavat kotiin päin, on todennäköisempää, että heillä on kotona tarvittavat tarvikkeet ja varusteet. Jos taas matkustat kohteeseen ja matkatavara viivästyy ja matkustaja joutuu ostamaan välttämättömiä tarvikkeita, ne hyvitetään kuittia vastaan, hän kertoo.

– Tässä tapahtui nyt ikävä virhe ja tavarat yritetään saada matkustajille mahdollisimman nopeasti.

Tallqvist ei ottanut kantaa siihen, kuinka yleistä rahtiverkkojen puuttuminen lentokoneesta on. Hän kuitenkin muistuttaa, ettei tavaroita voi lastata koneeseen ilman verkkoja.

– Verkot täytyy olla siellä, koska matkalaukkuja ei voi sinne irrallaan pakata.

Tuoreimmat osastosta