Kari Tapion perinnön­jaosta uhkasi nousta riita – avioton poika oli tyytymätön

Julkaistu:

Ilta-Sanomien juttusarjassa kerrotaan tunnettujen suomalaisten jälkeensä jättämistä perinnöistä. Laulaja Kari Tapion omaisuudesta valtaosa oli kiinni Espoon-talossa.
Vuonna 2010 kuolleen laulajan Kari Tapion jaettavaksi jääneen omaisuuden pienuus yllätti tuoreeltaan. Kaiken lisäksi perinnönjaosta uhkasi nousta riita, kun Tapion avioton poika oli tyytymätön tilanteeseen.

Laulajan omaisuudesta valtaosa oli kiinni upeassa kotitalossa Espoon Haukilahdessa, jossa hän ehti asua vain puoli vuotta. Yli miljoonan euron asunnossa oli kuusi makuuhuonetta ja saunaosasto porealtaalla.

Artisti kutsui taloa nimellä Hohtola: sen seinillä hohtivat kulta- ja platinalevyt.

Talon elinikäinen hallintaoikeus jäi leskelle Pia Viheriävaaralle. Pariskunnan kiinteä omaisuus oli hänen nimissään. Heillä oli myös mökkihuvila Ylläksellä Lapissa.

Perukirjan mukaan jaettavaa perillisille jäi vähennysten jälkeen 40 000 euroa. Siitäkin puolet käytettiin Kari Tapion 20 000 euron arvoiseen hautamuistomerkkiin.

Lesken ja kolmen pojan lisäksi Kari Tapiolla oli avioton poika, jolle oli jäämässä vain lakiosuus 2 500 euroa. Testamentissa sivuutettu poika ihmetteli jaettavan pienuutta ja vaati selvitystä. Hän epäili, että omaisuutta piilotellaan häneltä.

Perinnönjaosta saatiin kuitenkin aikaan sovintosopimus noin vuoden väännön jälkeen. Sopimuksessa lienee sovittu myös laulajan kuoleman jälkeisten tekijänoikeustulojen jakamisesta.

Viheriävaara kuoli vuonna 2015. Perilliset laittoivat Haukilahden talon myyntiin kuoleman jälkeen.

Kari Tapion poika Joona Jalkanen kertoi ajatuksia isästään Radio Suomipopin haastattelussa vuonna 2015. Katso video alla.