Finnairin henkilö­kunta käytti asiakkaiden netti­yhteyksiä lennoilla – sataa työn­tekijää uhkaa varoitus tai irti­sanominen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Finnairin henkilö­kunta käytti asiakkaiden netti­yhteyksiä lennoilla – sataa työn­tekijää uhkaa varoitus tai irti­sanominen

Arkistokuva.

Arkistokuva.

Julkaistu: 25.10.2019 15:34

Finnairin mukaan toiminta aiheutti yhtiölle taloudellista vahinkoa ja loven asiakasluottamukseen. Asiasta kertoi ensin Iltalehti.

Lentoyhtiö Finnair kertoo matkustamohenkilökuntansa käyttäneen lentokoneiden wifi-verkkoja asiakkaiden tunnuksilla niin, etteivät asiakkaat ole voineet käyttää verkkoja samaan aikaan.

Ensimmäisenä asiasta kertoi Iltalehti.

Finnairin viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtaja Arja Suominen kertoo Ilta-Sanomille, että väärinkäytöksistä kärähtäneille on luvassa sanktioita. Ne tarkoittavat joko kirjallista huomautusta tai vakavimmissa tapauksissa irtisanomista.

– Kaikkien kanssa keskustellaan ja heitä kuullaan. Toki sanktioita on luvassa, koska tämä on ollut kiellettyä.

Suominen kertoo, että epäily koskee sataa yhtiön matkustamotyöntekijää. Suominen painottaa, että epäillyt ovat vain murto-osa Finnairin 3 000 matkustamotyöntekijästä.

Suomisen mukaan matkustamohenkilökunnan toiminta on aiheuttanut asiakkaille epämukavuutta ja heikentänyt luottamusta Finnairin wifi-verkon toimintaan lennoilla. Lisäksi se on hänen mukaansa aiheuttanut yhtiölle taloudellista vahinkoa.

– Tämä ei tietenkään ole meidän ohjeidemme mukaista vaan on ollut yksiselitteisesti kiellettyä.

Matkustamohenkilökunnan temppu paljastui yksittäisen asiakkaan tapauksen kautta, Suominen sanoo.

– Asiakas ei päässyt kirjautumaan lentokoneen wifi-verkkoon ja sitten asiaa ryhdyttiin selvittelemään.

Suominen ei halua ottaa kantaa siihen, kuinka kauan väärinkäytökset ovat jatkuneet.

Tuoreimmat osastosta