Myrsky lykkää M/S Wasa Expressin lähtöä kohti Vaasaa: ”Seuraamme tarkasti tilanteen kehitystä” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Myrsky lykkää M/S Wasa Expressin lähtöä kohti Vaasaa: ”Seuraamme tarkasti tilanteen kehitystä”

Wasalinen Wasa Expressiä lastataan Vaasan satamassa heinäkuussa heinäkuussa 2018.

Julkaistu: 25.10.2019 14:23, Päivitetty 25.10.2019 22:05

Wasalinen matkustajalaiva M/S Wasa Express jäi Uumajaan odottamaan pahimman myrskyn ohimenoa – lähtö lykkääntyy yöhön.

Merenkurkussa ja Selkämerellä raivoava myrsky viivästyttää Uumajan ja Vaasan väliä liikennöivän matkustajalaiva M/S Wasa Expressin lähtöä perjantaina illalla.

Laivan oli tarkoitus lähteä Uumajasta kello 19 Suomen aikaa, mutta lähtöä on kovan tuulen vuoksi lykätty toistaiseksi kello 1.30:een saakka. Laivayhtiön mukaan uusi arvioitu saapumisaika Vaasaan on lauantaina kello 7. Aikataulun mukaan laivan olisi kuulunut saapua Vaasaan kello 23.30.

Tuulet yltyvät puuskissa myrskylukemiin lauantain vastaisena yönä lähes koko maassa. Tuuli on voimakasta etenkin maan keskiosassa. Merellä aaltojen pärske huonontaa näkyvyyttä, kun meri pauhaa. Se voi näkyä myös alueen laivaliikenteessä.

– Seuraamme tarkasti tilanteen kehitystä, sillä matkustajien turvallisuus on tärkeintä merenkulussa, Wasalinen toimitusjohtaja Peter Ståhlberg kertoi Ilta-Sanomille aiemmin perjantaina päivällä.

Wasaline on Merenkurkun yli liikennöivä matkustaja- ja rahtiliikennevarustamo, joka on Uumajan ja Vaasan kaupungin yhteisomistuksessa. M/S Wasa Express liikennöi Vaasan ja Uumajan väliä.

– Seuraavaksi M/S Wasa Express on lähdössä Uumajasta kohti Vaasaa ja seuraamme tuulen suunnan ja aallonkorkeuden kehitystä. Toistaiseksi lähtöä ei ole peruttu, hän kertoi iltapäivällä.

Ståhlbergin mukaan tilannetta voi vielä kuvailla normaaliksi syysmyrskyksi, mutta päätökset tehdään ajoissa ja matkustajille tiedotetaan mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian.

Maallakin ongelmia – puita voi kaatua

Jos tuulen voimakkuus on ennustettu 21–24 metriä sekunnissa, tuuli katkoo puita.

Myrsky voi vaurioittaa maalla heikkoja rakennuksia ja irrottaa kattotiiliä.