Ainutlaatuinen video – syvästä maantie­ojasta syöksyvä hirvi­uros romuttaa sauvo­laismiehen auton silmän­räpäyksessä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Ainutlaatuinen video – syvästä maantie­ojasta syöksyvä hirvi­uros romuttaa sauvo­laismiehen auton silmän­räpäyksessä

Julkaistu: 24.10.2019 9:25

Uroshirvi lentää törmäyksen voimasta ilmaan ja osuu auton tuulilasiin.

Harvinainen video näyttää, miten vaarallinen hirvikolari voi olla jopa päiväsaikaan.

– Ajelin rauhallisesti Kokkilantietä Salossa syyskuussa. En edes aluksi nähnyt hirveä, joka oli ilmeisesti pellon puolella koivun takana piilossa, Kokkilantietä Salossa, kojelautakameralla Varsinais-Suomessa videon kuvannut salolainen Juha Lehtonen kertoo tilanteesta Ilta-Sanomille.

Pian Lehtosen videolla näkyy, miten nopeasti uroshirvi juoksee ojasta tielle. Kaksikaistaisella maantiellä Lehtosen autoa kohti tulee valkoinen auto.

Lehtonen arvioi, ettei vastaan tullut autoilija voinut heti nähdä hirveä. Hirvi osuu auton tuulilasiin ja lentää törmäyksen voimasta ilmaan.

Uroshirven nopea hyppäys syvästä ojasta

Videolla näkyy, miten suuri uroshirvi liikkuu hyvin ketterästi ja nopeasti. Syvä oja on vain pieni este pitkäjalkaiselle ja vahvalle hirvelle.

– Hirvi tuli syvästä ojasta tielle aivan äkkiä, Lehtonen kertoo.

Uroshirvi oli nähty naarashirven kanssa samaisella pellolla useita kertoja aiempina päivinä.

Lehtonen haluaa muistuttaa videollaan hirvikolarien vaaroista.

Hirvi loukkaantui kolarissa pahoin. Lehtonen hoiti asian niin kuin pitää. Hän soitti tuntemalleen metsästäjälle, joka tuli nopeasti onnettomuuspaikalle ja lopetti eläimen.

Helsingin Sanomat kertoo, että autoa ajanut sauvolaismies ei loukkaannut, vaikka lähes uusi auto vaurioitui pahasti.

Liikenneturva: Laske ajonopeutta

Liikenneturvan mukaan ajonopeuden lasku antaa lisäaikaa reagoida äkillisiin tilanteisiin ja lieventää myös vammoja mahdollisen törmäyksen sattuessa. Suurin riski hirvikolariin on alueilla, joissa hirviaidat alkavat ja loppuvat.

Eniten hirvet ovat liikkeellä rykimän, eli hirvien kiiman aikana loka-marraskuussa. Toinen hirvien vilkkaan liikehdinnän aika ajoittuu juuri tähän aikaa eli touko-kesäkuuhun, jolloin hirviemot vieroittavat ylivuotiset vasansa.

Tuoreimmat osastosta