Jessikka Aro poistui itkien hovi­oikeuden istunnosta

Julkaistu:

MV-lehden kohteeksi joutunutta toimittajaa kuullaan oikeudessa vielä tänään.
Toimittaja-kirjailija Jessikka Aro poistui hetkeksi itkien Helsingin hovioikeuden istunnosta, jossa hän on asianomistajana MV-lehden suuressa sananvapaus- ja törkypuhejutussa.

MV-lehden perustaja Ilja Janitskin ja Venäjä-yhteyksistään tunnettu Johan Bäckman tuomittiin käräjäoikeudessa Aroon kohdistuneista rikoksista vankeusrangaistuksiin. Aro joutui käräjäoikeuden mukaan poikkeuksellisen laajan vainoamisen ja häväistyskampanjan kohteeksi.

Janitskin ja Bäckman ovat valittaneet hoviin käräjäoikeudessa langetetuista tuomioistaan.

Janitskinin puolustus otti keskiviikkona kirjallisena todisteena esiin Aron nuoruudenaikaisen rikostuomion 2000-luvun alusta. Useat kunnianloukkaussyytteisiin johtaneet MV-lehden artikkelit käsittelivät kyseistä tuomiota.

Näkösuojassa sermin takana oikeussalissa istuva Aro alkoi kyynelehtiä äänekkäästi, kun Janitskinin asianajaja alkoi lukea vanhan sakkojutun tuomiota. Lopulta hän poistui itkien salista kokonaan.

– Tämä on julkinen asiakirja ja tulee varmasti pahaa mieltä, mutta me emme voi estää sen käsittelemistä. Meidän velvollisuutemme on huolehtia, että oikeudenkäynti on julkinen niin pitkälle kuin mahdollista, oikeuden puheenjohtaja sanoi.

Aron asianajajan Martina Kronströmin mukaan tuomion lukeminen ei olisi tarpeen, koska sen sisältöä ei sinänsä kiistetä.

– Kyse on tavasta, jolla asioita on tuotu esille Aron halventamiseksi, Kronström sanoi.

Janitskinin asianajaja Anu Koivu piti kiinni oikeudestaan esitellä kirjallinen todiste. Hän huomautti, että hänen päämiehensä on tuomittu asiassa lähes kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen.

Aro tuli rauhoittuneena takaisin saliin muutaman minuutin kuluttua, kun vanhat rikosjutut oli saatu käsiteltyä. Häntä itseään kuullaan oikeudessa vielä tänään.