Syyte: Taksikuljettaja­naisen yölliset kauhun­hetket – asiakas löi veitsellä ja uhkasi kuolemalla, pysähtyi vasta poliisin luotiin - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Syyte: Taksikuljettaja­naisen yölliset kauhun­hetket – asiakas löi veitsellä ja uhkasi kuolemalla, pysähtyi vasta poliisin luotiin

Asiaa käsitellään Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa.

Asiaa käsitellään Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa.

Julkaistu: 23.10.2019 12:38

Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa käsitellään tänään keskiviikkona järkyttäviä piirteitä saanutta ryöstökokonaisuutta.

Syyttäjä vaatii 22-vuotiaalle miehelle kolmen vuoden ehdotonta vankeutta laittomasta uhkauksesta, törkeästä ryöstöstä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, jotka tapahtuivat viime vuoden syyskuun alussa Kontiolahdella ja Joensuussa.

Kauhujen yö sai alkunsa Kontiolahden Kontioniemeltä, kun syytetty uhkasi parikymppistä miestä teräaseella tämän asunnolla. Syyttäjän mukaan syytetty heilutti teräasetta uhrin kasvojen edessä ja laittoi sen uhrin kaulalle, minkä lisäksi syytetty uhkasi tappamisella. Tämän jälkeen uhri soitti miehelle taksin.

Paikalle saapui pahaa-aavistamaton taksinkuljettaja, yli 30-vuotias nainen.

Syytetty istui taksin kyytiin, ja kertoi, että halusi kyydin Joensuun Noljakkaan. Nainen kysyi mieheltä, onko tällä rahaa maksaa taksikyytiä, jolloin mies otti yllättäen taskustaan veitsen ja pakotti naisen ajamaan. Taksikyydin hinta olisi ollut noin 40–50 euroa.

Syyttäjän mukaan mies löi naista veitsellä, mutta nainen onnistui torjumaan iskun ottamalla kaksin käsin miehen veitsikädestä kiinni. Nainen joutui kuitenkin jatkamaan ajamista, sillä mies uhkasi kuolemalla, ellei tämä ajaisi.

Mies vaati naiselta itselleen myös tämän puhelimet ja tabletin. Kesken ajon nainen onnistui painamaan taksin hätäpainiketta. Syyttäjän mukaan mies yritti lyödä naista uudelleen veitsellä, mutta nainen onnistui torjumaan tämänkin iskun.

Poliisipartio tavoitti taksin Lehmon rampin jälkeen, ja kääntyi taksin perään. Syyttäjän mukaan mies pyysi naista pysähtymään ja sanomaan takana olleille poliiseille, ettei hätää olisi. Nainen pysäytti taksin Kuopiontien ja Siltakadun risteyksen kohdalla olevalle linja-autopysäkille.

Kun nainen oli pysähtynyt, hän lähti juosten pakoon. Nainen ei saanut fyysisiä vammoja, mutta tapaus oli hänelle henkisesti järkyttävä. Nainen kertoi takana olleille poliiseille, että miehellä olisi teräase.

Poliisipartio käskytti miestä pysymään autossa. Mies ei välittänyt käskytyksestä, vaan nousi ylös autosta ja käveli poliisia kohti veitsi kädessään. Syyttäjän mukaan mies ei luopunut veitsestä, vaikka poliisi niin vaati. Lopulta poliisi joutui ampumaan miestä tämän taltuttamiseksi. Miehelle annettiin ensiapua, ja hänet kuljetettiin sairaalahoitoon. Syyttäjä tutki poliisin toimet, mutta poliisia ei ollut syytä epäillä rikoksesta.

Asiaa käsitellään Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa tänään keskiviikkona.

Tuoreimmat osastosta