Varallisuudesta ei ollut kuoleman hetkellä jäljellä mitään – Matti Nykäseltä jäi velkaa viisinumeroinen summa

Mitä tunnetuilta suomalaisilta on jäänyt jälkeen perinnöksi? Legendaarinen mäkihyppääjä ehti urallaan tienata omaisuutta, mutta kuoleman jälkeen paljastui, ettei varallisuudesta ollut mitään jäljellä.

22.10.2019 15:47

Maailman kaikkien aikojen parhaaksi mäkihyppääjäksi kehuttu Matti Ensio Nykänen nukkui pois 4. helmikuuta 2019. Kolme vuotta aiemmin oli menehtynyt Nykäsen isä Ensio, jolta hän IS:n tietojen mukaan peri jonkin verran rahaa.

Nelinkertainen olympiavoittaja myös sai nämä kahisevat itselleen, mutta tästä varallisuudesta hänellä ei enää kuolinhetkellään ollut mitään jäljellä. Myös joutsenolaisen oma varallisuus oli painunut miinukselle, mikäli kaikki käteis- ja tilivarat lasketaan yhteen ja niitä verrataan jäljelle jääneisiin velkoihin. IS:n tietojen mukaan puhutaan viisinumeroisesta summasta.

Elokuussa 2019 Nykäsen Pia-leski kertoi Seiskalle perunkirjoituksessa ilmenneistä asioista. Pia Nykäsen mukaan legendalta ei ollut jäänyt ollenkaan rahaa.

– Paljastui yllättäviä asioita. Matti oli ottanut 12 000 euron joustoluoton, josta oli ehtinyt maksaa vasta puolet. Sen lisäksi hän oli vinguttanut luottokorttia seitsemällä tonnilla, ja tietenkin oli myös lähes 40 000 euron autolaina, Pia kertoi Seiskan haastattelussa.

– En tiedä yhtään, mihin hän on rahansa käyttänyt. Tietenkään loppuaikoina keikkoja ei ollut joka viikonloppu, joten rahaa ei hirveästi tullut.

Nykänen tunnettiin miehenä, joka nautti elämästään sen suurempia miettimättä. Esimerkiksi siivoukset ja omakotitalonsa talonmiehen hommat hän hoiti jämptisti, mutta hänen vahvuutensa eivät olleet raha-asioiden hoitamisessa.

Vuonna 2014 Matti ja Pia Nykänen ostivat Joutsenosta rintamamiestalon, johon leski jäi miehensä kuoleman jälkeen asumaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?