Anni Törnin veljen ja taposta tuomitun hyytävä puhelin­keskustelu: ”Tee sama itsellesi minkä teit Annille, ettei kenenkään muun tarvitse”

Julkaistu:

Itä-Suomen hovioikeudessa kuultiin puhelintallenteita, joilla puolustus halusi osoittaa tuomitun uhkailun.
Itä-Suomen hovioikeuden Annin Törnin surmaoikeudenkäynnissä kuullun puhelutallenteen mukaan taposta käräjäoikeudessa tuomittu Jukka Pekka Hyttinen tunnusti tekonsa puhelimessa uhrin veljelle.

Oikeus kuuli puhelintallenteita, joilla puolustus halusi osoittaa, että Hyttiseen kohdistui uhkailuja, joiden vuoksi hänen on syytä olla huolissaan turvallisuudestaan.
Viimeisessä puhelussaan veljelle Hyttinen kertoi Törnin lyöneen häntä asunnollaan puhelimella päähän niin että hän kaatui ja hänen päästään vuosi verta.

Nauhalla Hyttinen kertoi Törnin uhanneen tappaa hänet ja hänen lapsensa. Hän myönsi tuupanneensa ja lyöneensä Törniä niin, että tämä kaatui.

– Et usko, että en halunnut satuttaa Annia, Hyttinen sanoi tämän veljelle puhelimessa.

– Uskon, kunhan sanot missä Anni on.

Tämän jälkeen Hyttinen kertoi pudottaneensa Törnin ruumiin sillalta järveen.

Uhkauksena puolustus pitää sitä, että tunnustuksen jälkeen veli kehotti Hyttistä harkitsemaan asemaansa ennen vankilaan menoa.

– Jos jonkinlaisen synninpäätön itsellesi haluat, tee sama itsellesi minkä teit Annille, ettei kenenkään muun tarvitse sitä tehdä, veli puhelintallenteen mukaan vastasi.

Puolustuksen mukaan veli käyttäytyi puhelussa kuin ”mafian piiripäällikkö”. Puhelussa tämä näet oli myös muistuttanut Hyttiselle, millainen vaikutusvalta hänellä on Itä- ja Pohjois-Suomen vankiloissa.

– Tämän puhelun jälkeen Hyttinen pakeni turvaan vankilaan, Hyttisen asianajaja Jyrki Piiparinen sanoi oikeudessa.

Oikeudessa kuultiin myös muun muassa Hyttisen ja hänen yläpuolellaan asuneen kaverin välillä käyty puhelu.

Tuossa puhelussa Hyttinen ei vielä myöntänyt surmanneensa Törniä, vaan kertoi kaverilleen olevansa huolissaan tämän katoamisesta.

– Uskon vielä, että Anni löytyy ja homma meillä jatkuu joka tapauksessa. Anni oli kahdeksannella viikolla raskaana, Hyttinen sanoi.

– Minä epäilen, ettei löydy. En usko pätkääkään, että löytyy, ja jos löytyy, niin kuolleena.

– Ei kannata manata tuollaista, Hyttinen kuittasi.

– Jos sinulla on mitään tekemistä Annin katoamisen kanssa, niin pysy kaukana meistä. Anni on meille perhetuttu. Vaikka ollaankin kavereita, niin pysy kaukana meistä.

Syyttäjä Pia Mäenpää ei puhelintallenteille todistusaineistona paljon painoa antanut. Hänen mukaansa ne olivat täyttä puppua ja syytetyn omaa illuusiota.

Puolustuksen todistajana oikeudessa kuultu veli ei juuri suostunut puheluita kommentoimaan. Uhkailuväitteet hän kuittasi toteamalla, ettei Hyttiselle kuitenkaan tapahtunut jälkikäteen mitään.